Rôzne Správy

Nitriansky Klub darcov opäť rozhodne: Podporí verejnoprospešné projekty

Klub darcov opäť rozhoduje o verejnoprospešných projektoch v Nitre. Nitrianska komunitná nadácia podporí aktivity, ktoré si získajú najväčšiu priazeň darcov.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky Klub darcov opäť rozhodne: Podporí verejnoprospešné projekty
Zdroj: Dnes24.sk

Klub darcov je grantový program, ktorý už po trinásty raz vyhlasuje Nitrianska komunitná nadácia (NKN).Vďaka príspevkom individuálnych darcov sa doteraz v Nitre podarilo podporiť 80 verejnopros­pešných aktivít sumou takmer 45 000 eur.

„Grantový program sme vyhlásili v októbri. Prihlásených máme 11 projektov z rôznych oblastí – vzdelávanie, zdravie a sociálna pomoc či kultúra. Momentálne prebieha prvé kolo hlasovania, ktoré sa uzatvára 6. novembra. Darcovia vyberú 6 projektov, ktoré sa dostanú do finále. O tom, či nakoniec finančnú podporu získajú, sa rozhodne na slávnostnom podujatí koncom mesiaca,“ hovorí Romana Bojdová, PR manažérka NKN.

Podporujú zaujímavé projekty

Zameranie projektov, ktoré majú šancu v programe uspieť, nie je obmedzené. O grant sa môžu uchádzať verejnoprospešné projekty z oblasti sociálnej pomoci a zdravia, vzdelávania, kultúry, športu aj ochrany životného prostredia. O podpore rozhodujú darcovia, ktorí prispejú do Klubu darcov sumou minimálne 10 eur. V roku 2015 si najväčšiu priazeň darcov získal projektobnovy zariadenia detských spálnína Spojenej škole internátnej, vydanie knihy o architektúre 20. storočia a vybudovanie náučného chodníka na Zobor.

Zdroj: YouTube.com

V Klube darcov sú aj inšpiratívne osobnosti z Nitry

Členmi Klubu darcov sú známe aj menej známe nitrianske tváre, ktoré sa o dianie v meste zaujímajú a chcú pomôcť neziskovým projektom pri ich realizácii.

V Klube darcov môže byť každý

Venovaním sumy od 10 eur sa darca stane členom klubu a získava hlasovacie právo. Darovať je možné do 25.11. v hotovosti v sídle nadácie alebo elektronicky. Hlasovanie prebieha v dvoch kolách. V prvom kole sa hlasuje prostredníctvom on-line formulára, ktorý darca obdrží po zaslaní platby. Druhé kolo hlasovania prebieha na slávnostnom podujatí, ktoré sa bude konať 27.11.2016 o 18­.00 v PKO.

Foto: ilustračné

Zdroj: NKN
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM