Rôzne Správy

Nitriansky hrad otvára svoje brány: Navštíviť môžete kazematy aj vežu katedrály

Dominanta mesta sa po dlhom čase opäť otvára pre verejnosť. Sprístupnená bude veža aj expozície. Pozrite si otváracie hodiny.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky hrad otvára svoje brány: Navštíviť môžete kazematy aj vežu katedrály
Zdroj: TASR

Vďaka uvoľňovaniu opatrení otvára svoje brány aj Nitriansky hrad. Pre verejnosť budú od 23. apríla sprístupnené okrem hradného areálu aj expozície a ďalšie časti hradu. Tie budú dostupné od piatka do nedele. Informoval o tom Nitriansky hrad na sociálnej sieti.

Otváracie hodiny

Hradný areál bude vítať návštevníkov od 9.00 do 18.00. Katedrálny chrám-bazilika sv. Emeráma bude otvorený od 9.00 do 12.00 a od 13.00 do 18.00, v nedeľu len do 17.00.

Od piatka môžete navštíviť aj vežu katedrály. Otvorená bude od 10.00 do 18.00.

Počet návštevníkov je limitovaný. Pri jednom vstupe je povolených najviac šesť osôb.

V rovnakom čase od 10.00 do 18.00 budú sprístupnené aj kazematy a Diecézne múzeum. Od pondelka do štvrtka budú expozície zatvorené. Hradný areál a katedrála budú cez týždeň voľne prístupné.

Viac o opatreniach

Potrebujete test?

Pri návšteve hradu musíte mať respirátor i negatívny antigénový alebo PCR test nie starší ako 7 dní. Hrad tiež vyzýva návštevníkov na dodržiavanie odstupov, dodržiavanie povoleného počtu osôb na 15m2, dezinfekciu rúk a dodržiavanie prehliadkovej tra­sy.

„Prehliadky prebiehajú individuálne – bez sprievodcu,“ uvádza sa v ozname na sociálnej sieti. Od pondelka, 26. apríla sa otvára aj vonkajšia terasa Castellum cafe. O otvorení Vazulky ešte hrad bude informovať.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM