Marek Pindeš Hokej

Nitriansky hokej s čistím štítom, čaká sa na rozhodnutie Pro-Hokeja

Pro-Hokej dnes rozhodne o osude Nitrianskeho hokeja.

Spoločnosť Pro-Hokej, ktorá je zároveň riadiacom orgánom slovenskej hokejovej Slovnaft extraligy má dnes rozhodnúť o budúcnosti klubu HC K Cero Nitra. Nitriansky hokejový klub mal totiž nezanedbateľné finančne záväzky, ktoré sa pohybovali údajne až vo výške niekoľkých stotisíc eur.

Vedenie Pro-Hokeja v januári tohto roku deklarovalo, že kluby v našej najvyššej hokejovej súťaži musia do 9. marca vyrovnať všetky finančné záväzky. V prípade neuhradenia týchto dlhov hrozí vylúčenie a odobratie extraligovej licencie. Vedenie klubu z pod Zobora dostalo termín vyrovnania starých záväzkov či už voči hráčom, trénerom a obchodným parterom deň 25. februára 2010. Mesto Nitra následne pomohlo klubu finančnou injekciou vo výške 37 000 eur na nákup výstroja a sumou 100 000 eur, ktoré do mestského majetku vložil hokejový a futbalový klub. Osud nitrianskeho hokeja nie je ľahostajný ani jeho fanúšikom, ktorý prispievajú vo verejnej zbierke “ Srdce pre Nitru“ nákupom nitrianskych minidresov. Touto formou sa doposiaľ vyzbieralo 7099 eur.

Ak by vedenie HK Nitra nevyrovnalo dlhy v požadovanom termíne Nitrania by necestovali na stretnutie 48. kola do Popradu a následne by zverenci trénera Oremusa nemohli nastúpiť ani na nedeľný domáci zápas proti Liptovskému Mikulášu. Oba súboje by boli kontumované v prospech súpera a v prípade tretej kontumácie by Nitra stratila licenciu a jej pôsobenie v extralige by skončilo. Všetci fanúšikovia v meste pod Zoborom veria, že táto varianta nenastane a v Nitre sa v tejto sezóne bude hrať play-off.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM