Rôzne

Nitriansky autosalón odštartoval: Prináša 30 značiek a 45 noviniek, FOTO + VIDEO

Celkovo 30 automobilových značiek a 45 noviniek predstavuje tohtoročný Autosalón Autoshow Nitra, ktorý sa vo štvrtok začal na nitrianskom výstavisku.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky autosalón odštartoval: Prináša 30 značiek a 45 noviniek, FOTO + VIDEO
47
Galéria
Zdroj: TASR

Na výstavnej ploche 37 500 štvorcových metrov sa prezentuje 242 vystavovateľov. Organizátori očakávajú počas štyroch dní vyše 150 000 návštev­níkov. Veľtrh potrvá do 14. októbra.

Autosalón Autoshow Nitra prináša aj značky, ktoré automobiloví nadšenci nemali možnosť vidieť ani v Paríži, medzi nimi Opel, Volvo, Nissan, Mitsubishi, Volkswagen, Ford, Mazda a Jeep, informoval Martin Lužbeťák z agrokomplexu Národného výstaviska, š.p.

Slovenskú premiéru majú v Nitre Škoda Kodiaq RS, Hyundai i30 N-line, CUPRA Ateca, , Citroën Berlingo, Toyota Camry a Corolla.

Z mnohých elektromobilov zaujme Hyundai Kona electric a Jaguar I-Pace electric. Slovenskú premiéru má na nitrianskom výstavisku aj futuristický, ale už sériovo vyrábaný model Hyundai NEXO, ktorý je poháňaný vodíkovými palivovými článkami.

Automobilovú show zabezpečujú najlepší slovenskí drifteri a kaskadéri v rámci akcie Mototv show. Svojím vystúpením sa odprezentuje viacnásobný držiteľ Guinessových rekordov, profi kaskadér na skútri Gunter Schachermayr z Rakúska. Adrián Husák sa pokúsi o zápis do Guinessovej knihy rekordov jazdou na štvorkolke priamo pred divákmi.

Tradičnou súčasťou nitrianskeho autosalónu sú autá z kategórie veteránov, ktorých sa zišlo na výstavisku vyše stovky. Návštevníci môžu vidieť unikátnu kolekciu variácií modelu Fiat 850. Zaujímavosťou je aj exhibičná jazda Citroën „kačíc" s motívmi Hippies. Zábavu pre deti a školákov zabezpečujú detské dopravné ihrisko, motokáry, elektrické autíčka, skákacie hrady, fun a chill-out zóna, detské kútiky SIKU World s autíčkami, kvízmi a súťažami, či autodráha s profesionálnymi pretekárskymi autíčkami.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM