Rastislav Búgel Kultúra

Nitriansky Autosalón na plný plyn: Pripravte sa na stovky vystavovateľov a desiatky premiér

Celkovo 210 vystavovateľov sa predstaví na tohtoročnom autosalóne v Nitre, na ktorom ponúknu vystavovatelia 36 premiér. Exkluzívna prehliadka automobilových noviniek Autosalón – Autoshow Nitra 2015 sa uskutoční na nitrianskom výstavisku Agrokomplexu od 8. do 11. októbra.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky Autosalón na plný plyn: Pripravte sa na stovky vystavovateľov a desiatky premiér
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Osobitosťou tohto ročníka je prezentácia expozícií 46 vystavovateľov z Číny. „Na Slovensku sa takáto expozícia, ktorá dostala názov Expo China, bude konať po prvý raz a vystavované budú predovšetkým súčiastky do automobilov a rôzne príslušenstvo,“ informovala Michala Mičíková z Agrokomplexu.

Množstvo sprievodných podujatí

Na prehliadke automobilového priemyslu sa predstavia osobné, úžitkové a nákladné automobily, dopravná technika, autopríslušenstvo, servisná a garážová technika. Novinkou pre odborníkov bude Fórum dodávateľov PSA. Podujatie je určené pre subdodávateľov do automobilového priemyslu, ktorí sa chcú zaradiť medzi dodávateľov PSA. Svoju premiéru na autosalóne bude mať Power Tuning show. Počas akcie sa uskutoční aj veľké finále TotalDip Tuning battle. Návštevníci budú mať možnosť vidieť viac ako sto áut, ktoré sa kvalifikovali do finále počas roka. Pripravené budú tanečné vystúpenia, prehliadky pretekárskych áut, prehliadky áut z USA, topless bodypainting, motokaskadérska exhibícia v podobe gule smrti a extravagantné úpravy v štýle low rider.

Nebude núdza o vzrušenie

Neodmysliteľná interaktívna kaskadérska MOTOTV show zaručí návštevníkom vzrušenie, rýchlosť a obratnosť stuntových motoriek. Predstaví sa špička slovenského kaskadérskeho jazdenia – majster SR 2014 Tomáš Tóth, Jani Izsak, Zdenko Rybár, Adam „Special“ Peschel – vicemajster CZ a premiéru na Slovensku absolvuje Marko Pello. Jazdiť sa bude aj trial, mototrial, BMX či drift.

Aj historické kúsky

Expozícia historických automobilov a motoriek bude obsahovať viac ako štyridsať exponátov. Jej súčasťou bude zraz historických automobilov. Začne sa na letisku v Janíkovciach pri Nitre, odkiaľ všetky zúčastnené automobily absolvujú jazdu až do areálu výstaviska. Návštevníci budú môcť vidieť aj unikátny zraz historických vozidiel Citroën 2CV a exhibičnú jazdu „kačíc“ z Galérie Mlyny Nitra na výstavisko.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM