Rastislav Búgel Iné športy

Nitrianski volejbalisti s novým trénerom: Kormidelníkom sa stal skúsený Rostislav Chudík

Nitriansky volejbalový klub povedie do nasledujúcej sezóny nový tréner. Stal sa ním volejbalovým fanúšikom známy Rostislav Chudík.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski volejbalisti s novým trénerom: Kormidelníkom sa stal skúsený Rostislav Chudík
Foto: Monika Földešiová

Pred štartom volejbalovej sezóny mužov pre ročník 2014/2015 nitriansky klub uverejnil dobrú správu. Do svojich radov získal skúseného trénera Rostislava Chudíka. Ako nahrávač pôsobil v Žiline, Brne, Opave a v tureckom Bakirkoy Istanbul. Bol trénerom Brna (1996–1998), Žiliny (1998–2003), Opavy (2003/2004 a 2005/2006), Kedzierzyn (2004/05), Prešova (2005/2006), Delekt Bydgoszcz (2007–2009), Al Ain (2009–2011), okrem toho neskôr pôsobil znova v Žiline, Humennom a Dubaji.

„Bol som oslovený vedením p.Balaškom a p.Benčom na vzájomnú spoluprácu v Nitre. Skúsime chlapcov posunúť trošku ďalej hlavne v technike a taktickom myslení,“ informuje Rostislav Chudík. Pozitívne vníma aj nitriansky tím ako celok. „Chlapci sú šikovní ,bojovní a myslím si, že je tu dobrá partia,“ dodal tréner Chudík. Ako priznal, chalanov z tímu poriadne nepozná, no niekoľko ich zápasov videl v televízii. „Príprava začína 4.augusta v Nitre. V prípravnom období sa chceme zamerať na kondičku a motoriku hráčov. Potom postupne zaradzovanie techniky a v konečnej fáze taktiky,“ priblížil nadchádzajúcu prípravu nitrianskeho celku.

Ako sám povedal, je zvedavý na nitrianske družstvo. „Série prípravných zápasov a turnajov by mi mali ukázať, čo sa dá od družstva v ligovom ročníku očakávať. Po odchode Kempu a možno Porubského to bude tažšie, lebo sa liga veľmi vyrovnala a bude od začiatku až do konca hrať 10 vyrovnaných družstiev,“ informuje Chudík. Nový nitriansky volejbalový tréner už má stanovený aj cieľ do nadchádzajúcej sezóny. „Skúsiť postúpiť do prvej šestky a potom v play-off bojovať o čo najlepšie umiestnenie,“ dodal na záver Rostislav Chudík, nový tréner nitrianskeho mužského volejbalového tímu

Pozrite si rozpis prvých kôl nitrianskych volejbalových tímov v ročníku 2014/2015 v článku – Volejbalisti sa pripravujú na novú sezónu: Už poznáme termíny štartu nitrianskych klu­bov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM