Rastislav Búgel Rôzne

Nitrianski skauti sa opäť činili: Zanedbanému detskému ihrisku vdýchli nový život

Nedávno sme vás informovali o činnosti nitrianskych skautov, ktorí vyčistili zanedbaný chodník. V aktivitách pre skvalitnenie prostredia na Chrenovej pokračujú aj ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski skauti sa opäť činili: Zanedbanému detskému ihrisku vdýchli nový život
Foto: Rastislav Búgel

Skauti zo 44. skautského zboru v Nitre sa nedávno rozhodli, že vyčistia zanedbaný chodník na sídlisku Chrenová. Táto prospešná aktivita sa stretla s pozitívnym ohlasom verejnosti. Skauti tak nezaháľali a pustili sa do podobnej aktivity aj počas tohto víkendu.

Skrášlili verejný priestor

V sobotu 21. júna sa takmer 20 skautov pustilo do práce. Do rúk vzali lopaty a iné náradie. Na Nábreží mládeže sa rozhodli vyčistiť ďalšie zanedbané chodníky a nový život vdýchli aj starému detskému ihrisku. „Keďže pozornosť mesta sa v poslednej dobe obracia skôr smerom k dopravnému ihrisku a novovybudovanému detskému ihrisku na ploche za našou klubovňou, rozhodli sme sa aspoň trochu skrášliť aj priestor, ktorý bezprostredne susedí s panelákmi na Nábreží mládeže,“ informuje zborová vodkyňa 44. skautského zbo­ru.

Pozitívne ohlasy

Počas sobotného popoludnia tak vyčistili piesok v pieskovisku, nanovo vymaľovali lavičky, vyčistili okolie ihriska a zasadili nové kvety. Počas revitalizácie ihriska sa pri mladých skautoch zastavovali obyvatelia sídliska. Z ich úst odznievali iba pozitívne reakcie. „Tieto chodníky a detské ihrisko denne využívajú obyvatelia okolitých domov, aj návštevníci miestnej veterinárnej kliniky a sme radi, že sa naša aktivita stretla s množstvom pozitívnych reakcií z ich strany,“ informuje zborová vodkyňa 44. skautského zboru v Nitre.

Pozrite si fotografie z úprav chodníkov a detského ihriska v našej galérii!

Skauti opäť zasahovali na Chrenovej
26
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM