Šport Iné športy

Nitrianski šípkari so životným úspechom: Získali majstrovský titul

Šípkari spod Zobora majú dôvod na radosť. Dekádu vzniku svojho klubu oslávili ziskom majstrovského titulu.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski šípkari so životným úspechom: Získali majstrovský titul
Zdroj: Šípky Nitra

Partia nadšencov založila nitriansky šípkarský klub v roku 2010. O desať rokov neskôr sa môžu so svojím extraligovým tímom Garmond Nitra pochváliť historickým úspechom.

„V roku 2020 sa Nitra zapísala do histórie a dostala sa na mapu slovenských šípok ako Majster Slovenskej republiky,“ uvádza Dart club Nitra na svojom webe.

Záverečný turnaj sa hral v nedeľu 28. júna v Brezne. Najskôr sa tímu z Nitry podarilo prebojovať do semifinále cez Zlaté Moravce.

V semifinále sa proti nim postavil domáci súper z Brezna. Prvé tretiny Nitre nevyšli, no pred poslednými štyrmi zápasmi sa karta obrátila a Nitra postúpila do finále.

Západ proti východu

Vo finálovom zápase sa hráčom z Nitry podarilo zdolať obhajcu titulu z minulého roka, Košice. „V zápase sme však až taký tlak nepociťovali, i keď sme cítili zodpovednosť za celé západné Slovensko, aby tento rok titul Majstra kraľoval na západe,“ spomínajú šípkari.

Dopredu ich hnala túžba po víťazstve. Zápas prebiehal v tichej a napätej atmosfére. Príležitosť dať majstrovský dabl využil hráč Nitry Mareček.

„Dablom získal rozhodujúci desiaty bod a my sme sa stali Majstrom Slovenska 2019/2020,“ dodáva nitriansky klub na svojom webe.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM