Marek Pindeš Iné športy

Nitrianski Rytieri v príprave na extraligu

Po tom ako sa Nitrianski Rytieri stali definitívne trinástym účastníkom slovenskej hokejbalovej extraligy sa pod Zoborom naplno rozbehla aj príprava na premiérovu účasť medzi hokejbalovou elitou.

Súťaž začína 4. septembra, no zatiaľ nevedno, či Nitrania odohrajú úvodný duel na domácom ihrisku či na ihrisku súpera. Rozlosovanie sezóny 2010/2011 bude známe 20. augusta. Káder zostáva stále otvorený, momentálne má tréner Richard Mráz k dispozícii vyše tridsať hráčov plus troch brankárov. „Veľká škoda, že odišiel Stano Petrík, no dostal ponuku z Kazachstanu, kde by mal pôsobiť v tamojšej najvyššej hokejovej súťaži v tíme Irtysh Pavlodar,“ povedal pre nitra24 manažér mužstva Martin Podlucký.

„Kto bude u nás brankárska jednotka uvidíme, podľa toho ako budú chalani chytať v príprave. Tréningové jednotky máme dvakrát do týždňa v utorok a vo štvrtok, v sobotu a v nedeľu sú na programe prípravné zápasy. Koncom augusta sa chystáme na hokejbalový turnaj do Skalice, ktorý bude konfrontáciou štyroch slovenských a štyroch českých klubov. Do tohto turnaja by sme radi išli už s konsolidovaným kádrom. Gro týmu by mali tvoriť skúsení hráči, ktorí už niečo v extralige i v slovenskej hokejbalovej reprezentácii odohrali a samozrejme hráči z Nitry. Naše ambície v extralige sú najmä o zbieraní skúseností a hernej praxe u mladých hráčov a radi by sme si zabezpečili postup do play off,“ dodal Martin Podlucký. Extraligové zápasy budú hrať Nitrania na vedľajšej ploche zimného štadióna, druhú polovicu súťaže by však už radi hrali na novom hokejbalovom ihrisku. Zástupcovia klubu už predostreli mestu aj návrh projektu výstavby, realizácia je v štádiu riešenia. Zverenci trénera Mráza odohrali počas tohto víkendu aj dva prípravné zápasy.

Sobota: Nitrianski Rytieri – Patizánske 11:0

Nedeľa: Nitrianski Rytieri – Stupava 7:2 Góly: 1:0 – BALAŠKA(TITKA) Nr
2:0 – LADIVER (THRON) Nr
2:1 – MIKULČÍK( ŠPOTÁK) Stu.
3:1 – LADIVER(BLICKLING) Nr
4:1 – MACH(HRAŠKO) Nr
5:1 – LADIVER(BENIAČ) Nr
6:1 – TITKA(DEKÁNYI) Nr
6:2 – MIKULČÍK(HRUŠOVSKÝ)

ZOSTAVA: NITRA:Haviar, Gažik – Maxin, Ďurický, Blickling,Turčan, Thron, Hraško, Kašša P, Čičo, Martiška, Káčer, Titka, Ecker, Varga, Révay, Dekányi, Mach, Mráz, Baláška, Kučerka, Ladiver, Beniač, Cajchan,

Predsezónny káder Nitrianskych Rytierov: Brankári: Haviar, Gažík, Ziman Obrancovia: Varga, Maxim, Ivančík,Vasiľko, P. Kašša, Hraško, Dekány, Mráz, Káčer, , Pribela, Turčan, Titka. Útočníci: Thron, R. Kašša, Beniač, Hracho, Ladiver, Hrivnák, Francisti, Ďurický, Blickling, Kolenčík, Sameliak, Mach, Révay, Baláška, Čičo, Kučerka, Ďuračka, Kováčik, Riegel.

Hokejbal
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM