Krimi

Nitrianski colníci v akcii: Zaistili vyše 2 milióny kusov nezákonne privezeného tovaru

Príslušníci finančnej správy z Nitry zaistili viac ako 2,3 milióna kusov tovaru, ktorý bol na Slovensko privezený nezákonne.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski colníci v akcii: Zaistili vyše 2 milióny kusov nezákonne privezeného tovaru
5
Galéria
Zdroj: Colný úrad Nitra

Medzi zaistenými predmetmi bola bižutéria, hračky, parfumy, odevné doplnky, výrobky z plastov, modelovacie pasty, umelé kvetiny, sponky do vlasov, čelenky, mechanické dávkovače, umelé mihalnice či prípravky na manikúru a pedikúru.

Tovar bol dovážaný pre bratislavskú obchodnú spoločnosť.

„Jeho zaistením zamedzili príslušníci finančnej správy prístup na jednotný trh Európskej únie tovaru, ktorý by mohol byť pri používaní nebezpečný pre spotrebiteľov. Jeho colná hodnota bola v konaní určená na 173. 180,78 eur. Únik na cle a DPH bol vyčíslený na viac ako 41 000 eur,“ uviedol hovorca Colného úradu Nitra Stanislav Pacher.

Zaistený tovar je momentálne pod dohľadom príslušníkov finančnej správy a procesne sa rozhoduje o jeho prepadnutí v prospech štátu.

Časť tovaru, ktorá je technicky a zdravotne v poriadku, bude v rámci správy majetku štátu predmetom predaja, ďalšia časť bude z dôvodu ochrany spotrebiteľov zničená.

„V prípade nezákonného dovozu tovaru je možné právnickej osobe uložiť pokutu v zmysle colných predpisov až do výšky 331 939,18 eur,“ dodal Pacher.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Colníci zaistili vyše 2 milióny kusov nezákonne privezeného tovaru
5
Galéria
Zdroj: Colný úrad Nitra
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM