Správy

Nitrianski colníci pomôžu ľuďom v núdzi: ZDARMA ponúkajú PALETY na kúrenie

O palety na vykurovanie pre ľudí v hmotnej núdzi môžu požiadať neziskové organizácie aj zariadenia sociálnych služieb. K odberu sú stovky kusov.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski colníci pomôžu ľuďom v núdzi: ZDARMA ponúkajú PALETY na kúrenie
Zdroj: Finančná správa SR

„Colný úrad Nitra bezodplatne ponúka 702 kusov plochých drevených paliet na humanitárne účely t. j. na činnosti uskutočňované s cieľom zaistiť základné potreby obyvateľstva, ktoré sa ocitlo v ťažkej životnej situácii, hmotnej núdzi alebo bolo postihnuté mimoriadnou situáciou,“ informuje o tom Finančná správa na sociálnej sieti.

Palety je možné použiť na vykurovanie obytných alebo neobytných priestorov.

Prečítajte si tiež

Kto môže požiadať?

Tovar môžu colníci poskytnúť Správe štátnych hmotných rezerv Slovenskej republiky, poskytovateľovi sociálnych služieb, zariadeniam sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately alebo zdravotníckym zariadeniam, neziskovej organizácii alebo inej právnickej osobe, ktorá nie je podnikateľom, ak tieto osoby preukázateľne počas najmenej jedného kalendárneho roka poskytovali starostlivosť v zariadeniach sociálnych služieb.

V prípade záujmu môžete podať do 10. februára písomnú žiadosť o poskytnutie tovaru na humanitárne účely na adresu: Colný úrad Nitra, Priemyselná 5, 950 50 Nitra alebo ju osobne podať na podateľni colného úradu na uvedenej adrese.

V žiadosti je nutné okrem základných údajov uviesť aj počet kusov paliet, o ktorý je záujem, spôsob použitia a miesto vykládky, resp. miesto určeného použitia tovaru.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM