Rastislav Búgel Basketbal

Nitrianski basketbalisti nečakane podľahli hráčom Banskej Bystrice

Už od začiatku stretnutia začali mierne lepšie domáci hráči. V priebehu úvodných minút sa im darilo držať mierne vedenie. Nitru nebrzdil ani fakt, že sa musela zaobísť bez skúseného Žvana, ten pre zranenie nohy na zápas nenastúpil.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski basketbalisti nečakane podľahli hráčom Banskej Bystrice
Foto: Rastislav Búgel

V prvej štvrtine stretnutia sa z domáceho poľa najviac presadil Kovačevič. Ten skóroval ako na bežiacom páse. Z 28 bodov domáceho tímu vsietil presne polovicu práve on.

Nitranom sa v druhej štvrtine nedarilo odskočiť od tabuľkovo slabšieho súpera. Ten si práve dobrou hrou a tímovým výkonom postupne vytváral podmienky na zvrat. Bystričania sa postupne doťahovali na domáci tím. Po prvej polovici stretnutia už hostia viedli 6-bodovým rozdielom (47:53).

V treťom dejstve zápasu sa oba celky pustili do razantnejšieho napádania. Ani jeden nechcel urobiť osudnú chybu a tak boli boje o každý kôš na bežnom poriadku. Rozdiel skóre sa však nepodarilo výraznejšie zmeniť ani jednému tímu a oba celky zaznamenali v predposlednej časti zápasu rovnako po 17 bodov.

Urbanovi zverenci nastúpili do poslednej časti zápasu s jasným cieľom, zvrátiť stav v svoj prospech. V snahe o vyrovnanie a otočenie zápasu však narobili nespočetné množstvo chýb. Otvorená hra však hráčov spod Zobora vyšla poriadne draho. Súper trestal každé zaváhanie a tak si Nitrania pripisujú svoju prvú prehru v sezóne za nepriaznivého stavu 84:102.

Foto: Ján Csillag

Basketbalová extraliga mužov 2.kolo - dohrávka
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM