Správy

Nitrianske veľkokapacitné centrum pre Ukrajincov KONČÍ: Prechádza do spiaceho režimu

V priestoroch nitrianskeho výstaviska fungovalo veľkokapacitné centrum pre odídencov od 21. marca. Ministerstvo rozhodlo o jeho ďalšom osude.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianske veľkokapacitné centrum pre Ukrajincov KONČÍ: Prechádza do spiaceho režimu
11
Galéria
Zdroj: Hasičský záchranný zbor

Veľkokapacitné centrum v Nitre prechádza od pondelka 8. augusta do tzv. spiaceho režimu. Ministerstvo vnútra (MV) SR sa tak rozhodlo na základe vyhodnotenia vyťaženosti nitrianskeho centra v posledných týždňoch.

Posledná možnosť

Odídenci z Ukrajiny budú môcť v priestoroch výstaviska v Nitre, kde sa veľkokapacitné centrum nachádza, poslednýkrát vykonať registráciu za účelom získania dočasného útočiska v piatok 5. augusta do 19.00 hodiny, informovala hovorkyňa MV SR Zuzana Eliášová.

Od 8. augusta budú registrácie na dočasné útočisko realizované na Oddelení cudzineckej polície Policajného zboru Nitra na Rázusovej 7 od pondelka do piatka v čase od 7.30 h do 19.30 h.

Prečítajte si tiež

Viac ako 4-tisíc žiadostí

Doplnkové služby týkajúce sa poskytovania ubytovania, sociálnej, zdravotnej či psychologickej pomoci budú môcť odídenci využiť na pracovisku Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Nitre na Štefánikovej triede 88.

Od zriadenia Veľkokapacitného centra v Nitre 21. marca tohto roka v ňom o dočasné útočisko požiadalo 4 345 odídencov. Celkový počet vybavených žiadostí o dočasné útočisko na celom území Slovenskej republiky k 3. augustu 2022 je 88 190.

Na územie SR vstúpilo od 24. februára tohto roka celkovo 665 158 osôb. Celkový počet osôb na výstupe zo Slovenska na Ukrajinu od 24. februára dosiahol 424 222 ľudí.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Veľkokapacitné centrum pre utečencov z Ukrajiny v Nitre
11
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM