Správy

Nitrianske univerzity prerušili výučbu: Študentom odporučili odcestovať z internátov

Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre prerušila od pondelka výučbu študentov.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianske univerzity prerušili výučbu: Študentom odporučili odcestovať z internátov
Zdroj: TASR

Toto prerušenie potrvá do 22. marca a platí pre študentov na všetkých stupňoch a formách štúdia. Univerzita súčasne ruší aj ostatné vzdelávacie aktivity, ako sú kurzy celoživotného vzdelávania či Univerzita tretieho veku.

„Príkaz vydala rektorka SPU na základe zasadnutia vedenia univerzity v súvislosti s predchádzaním vzniku a rizikom šírenia koronavírusu SARS-CoV-2,“ informovala hovorkyňa univerzity Renáta Chosraviová.

Odporučili odchod z internátov

Vzdelávací proces bude pokračovať metódou samoštúdia podľa pokynov dekanov jednotlivých fakúlt. Vedenie univerzity odporúča študentom ubytovaným v študentských domovoch, aby trávili toto obdobie v domácom prostredí.

Študentské domovy ostávajú v prevádzke, vedenie univerzity si však vyhradzuje právo v prípade potreby internáty uzavrieť.

Vedenie univerzity zároveň odporúča všetkým zamestnancom a študentom necestovať do zahraničia a v rámci Slovenska do miest s výskytom nového koronavírusu.

„Univerzita neprijíma žiadne návštevy, pracovné cesty a mobility zamestnancov a študentov zo zahraničia. V záujme ochrany zdravia zamestnancov a študentov sa na univerzite ruší organizovanie konferencií, seminárov, verejných spoločenských a pracovných stretnutí,“ potvrdila Chosraviová. Tieto opatrenia sa zavádzajú v termíne od 9. do 31. marca.

Štúdium prerušuje aj UKF

„Od pondelka 9. marca 2020 od 12.00 h do nedele 22. marca 2020 sa na univerzite prerušuje prezenčná forma výučby. Vzdelávanie sa bude uskutočňovať inými vhodnými metódami podľa pokynov dekanov fakúlt. Toto opatrenie sa týka aj praktickej výučby a praxí v zmluvných zariadeniach,“ informuje Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre na sociálnej sieti.

„Vedenie univerzity odporúča študentom ubytovaným v študentských domovoch, aby odcestovali domov. Študentské domovy ostávajú v prevádzke, avšak univerzita si vyhradzuje právo v prípade potreby internáty uzavrieť,“ dodáva UKF.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM