Kultúra

Nitrianske Nové divadlo brány nezatvorí: Hrať bude pre triedy a malé skupinky

Nové divadlo (ND) v Nitre bude hrať aj po tom, ako začali od 1. októbra platiť nové pravidlá pre organizovanie hromadných akcií.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianske Nové divadlo brány nezatvorí: Hrať bude pre triedy a malé skupinky
Zdroj: TASR

„V súlade s protiepidemi­ologickými opatreniami sme sa rozhodli hrať pre uzavreté školské kolektívy, konkrétne pre jednu triedu, počas celého októbra 2020,“ oznámilo Nové divadlo (ND) v Nitre.

42 divákov

Naplánované sú organizované školské predstavenia inscenácií Čarodejnice, Cisárove nové šaty, Kocúr v čižmách a Pinnochio, ktoré sa budú hrať v pracovných dňoch. ND okrem toho bude hrať aj pre verejnosť.

„Maximálna kapacita všetkých októbrových predstavení je však znížená na 42 divákov, keďže osem osôb sú realizátori. Zabezpečené je meranie teploty a dezinfekcia rúk pred vstupom do hracieho priestoru, rúško počas celého predstavenia, šachovnicové sedenie v rozpätí každého druhého radu a dezinfekcia priestoru, toaliet a dotykových plôch pred a po každom realizovanom prestavení,“ informovalo divadlo.

Zahrajú na zájazde

V priebehu októbra uvedie ND inscenáciu Čarodejnice a hru Kocúr v čižmách. Tú spolu s inscenáciou Proces zahrajú aj na zájazde v Bardejove.

„Kompletnú ponuku našich predstavení nájdu naši návštevníci na webovej stránke divadla. Divadlo žije iba s divákmi a Nové divadlo chce žiť,“ pripomínajú tvorcovia z ND.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM