Správy

Nitrianska radnica sa pripravuje na zimu: V zásobe má 1000 ton posypového materiálu

Zimná sezóna sa začína 15. novembrom. Na údržbu ciest má mesto 16 mechanizmov a vozidiel určených na posyp, odhŕňanie a odvoz snehu.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska radnica sa pripravuje na zimu: V zásobe má 1000 ton posypového materiálu
Zdroj: TASR

Mesto Nitra sa už pripravuje na zimné obdobie, ktoré sa oficiálne začne v piatok (15. 11.) a skončí sa po 15. marci. Ako sa uvádza v operačnom pláne zimnej údržby na posýpanie a údržbu ciest, počas nadchádzajúcej zimy má radnica k dispozícii 500 ton soli a 500 ton drviny.

Príprava na zimu

Radnica bude počas zimného obdobia využívať na údržbu komunikácií 16 mechanizmov a vozidiel určených na posyp, odhŕňanie a odvoz snehu. Ďalších sedem kusov techniky môžu v prípade potreby nasadiť aj zmluvní partneri mesta.

Počas zimy budú k dispozícii aj čaty pracovníkov, ktorí budú ručne čistiť zastávky mestskej autobusovej dopravy, mosty, schody a ďalšie komunikácie.

Kontrola zjazdnosti

Operačný plán zimnej údržby stanovuje aj podmienky, na základe ktorých sú poverení pracovníci povinní vykonávať starostlivosť o cesty a chodníky.

Okrem iného k ich povinnostiam patrí aj kontrola zjazdnosti ciest, ktorá sa musí vykonávať, ak teplota dosiahne menej ako tri stupne Celzia a vlhkosť vzduchu je vyššia ako 80 percent.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM