Správy Samospráva

Nitrianska radnica chystá zmeny: Chce vytvoriť novú vizuálnu identitu mesta

Mesto vypísalo súťaž pre profesionálnych dizajnérov. Práve oni majú navrhnúť novú vizuálnu identitu Nitry.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska radnica chystá zmeny: Chce vytvoriť novú vizuálnu identitu mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Nitra vyhlásilo súťaž na svoju novú vizuálnu identitu. Určená je pre profesionálov z oblasti komunikačného dizajnu.

Podľa primátora Mareka Hattasa by sa Nitra chcela prezentovať nadčasovým vizuálnym štýlom.

Prečo je potrebná?

„Nová identita mesta je šancou na novú definíciu samých seba a Nitry. Ovplyvní vnímanie mesta domácimi i návštevníkmi a nasmeruje ďalšie pôsobenie mesta v oblastiach architektúry, verejného priestoru, kultúry, turizmu i služieb,“ skonštatoval primátor.

Predpokladaná hodnota zákazky pre víťaza je 19 000 eur.

Prihlášky do prvého kola musia záujemcovia zaslať cez portál webovej aplikácie Josephine do stredy 25. augusta. O najlepšom víťaznom návrhu rozhodne odborná komisia, ktorú tvoria grafickí dizajnéri a zástupcovia poslaneckého zboru a mestského úradu.

Prečítajte si tiež

Viac o súťaži

„Súťaž bude prebiehať v dvoch kolách, pričom v prvom kole bude úlohou dizajnérov zaslať portfóliá s minimálne šiestimi ukážkami relevantných prác. Do druhého kola porota posunie maximálne päť uchádzačov, ktorých úlohou bude vypracovať návrh na vizuálnu identitu na vybraných aplikáciách. Prvé kolo nie je honorované, v druhom kole získajú finalisti skicovné vo výške 500 eur,“ uviedla Lenka Mareková z mestského úradu.

Ako doplnila, víťaz druhého kola bude vyhlásený začiatkom októbra 2021.

Medzi mestom a víťazom pôjde o dlhodobú spoluprácu. Počas tohto a budúceho roka budú spoločne pracovať na tvorbe novej vizuálnej identity mesta Nitra, ktorej súčasťou bude napríklad aj nové logo mesta, vizuálna komunikácia kultúrnych podujatí či použitie vizuálnej identity na mestskom mobiliári. „Pôjde o logický a komplexný systém vytvárajúci jednotnú tvár krajského mesta 21. storočia,“ dodal Hattas.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuálne témy

MESTO NITRA VYHLASUJE SÚŤAŽ K NOVEJ VIZUÁLNEJ IDENTITE MESTA 🪧 Dvojkolovú súťaž určenú pre profesionálnych dizajnérov...

Posted by Mesto Nitra on Wednesday, August 4, 2021
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM