Rastislav Búgel Hokej

Nitrianska neporaziteľnosť pokračuje: Corgoni si poradili so Skalicou

Nitrianski hokejisti na domácom ľade natiahli sériu víťazstiev na 11 zápasov. Poradili si aj so Skalicou.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska neporaziteľnosť pokračuje: Corgoni si poradili so Skalicou
Foto: Rastislav Búgel

Posledný celok súťaže Skalica sa predstavil v Nitre, ktorá ťahala sériu desiatich víťazstiev v rade. V 14. minúte však šli hostia prekvapujúco do vedenia, keď sa presadil nitriansky odchovanec v drese HK 36 Štumpf – 0:1.

Vyrovnanie prišlo až v 24. minúte, keď sa na dvakrát presadil Lukáš Novák. Už o minútu Skalica opäť viedla, Školiak strelou švihom poslal puk do ľavého horného rohu nitrianskej bránky. Na obrat stačilo Richardovi Mrázovi 29 sekúnd, keď dvakrát prekonal Lipovského počas jedného striedania. Presne minútu po jeho druhom góle pridal ďalší nitriansky po peknej prihrávke Slováka Henrich Ručkay a o ďalších 66 sekúnd zavŕšil hetrik Richard Mráz presnou strelou z medzikružia – 5:2.

Tretiu časť stretnutia začali lepšie hostia, keď už po piatich sekundách najproduktívnejší skalický hráč Stloukal sa dostal k puku v medzikruží a prekvapil gólmana Lakosila. V 49. minúte dostal Nitru opäť do trojgólového vedenia Lelkeš, keď si vychutnal obranu hostí aj s brankárom – 6:3. Nitra tak zaznamenal 11. výhru v rade.

HK Nitra – HK 36 Hant Skalica 6:3 (0:1, 5:1, 1:1)

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Zo začiatku sme mali slabší pohyb, našťastie v druhej tretine sme sa rozhýbali. V tretej tretine mala Skalica možnosť trestného strieľania, nedala a my sme potom šiestym gólom zavŕšili našu výhru pred opäť fantastickými divákmi.“

Štefan Mega, tréner Skalice: „V prvej tretine sa nám darilo poctivo brániť, žiaľ v druhej sme inkasovali najmä z predbrankového priestoru a rozhodlo sa o zápase. V tretej tretine sme sa snažili ešte nie čo urobiť, ale proti takému súperovi ako Nitra sa to už otočiť nedalo.“

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - HK 36 Hant Skalica
32
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM