Rastislav Búgel Hokej

Nitrianska nádej putuje do KHL: V drafte po ňom siahol Slovan!

Slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy Slovan Bratislava si v drafte juniorov KHL 2013 v doneckej Donbass Arene v nedeľu vyberal až v 3. kole a z 21. miesta siahol po dorasteneckom a juniorskom reprezentačnom útočníkovi Nitry Jurajovi Šiškovi.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska nádej putuje do KHL: V drafte po ňom siahol Slovan!
Zdroj: Dnes24.sk

Slovan, ktorého zastupovali v Donecku výkonný riaditeľ pre KHL Alexej Jaškin a športový riaditeľ Oldřich Štefl, sa predtým vzdal práva výberov v prvom i druhom kole, aby si udržal možnosť angažovať trojicu Michal Sersen (Jekaterinburg), Juraj Mikúš a Andrej Kudrna (obaja Spartak Moskva). Okrem Šišku si Slovan v 4. kole z 20. miesta vybral obrancu Brna (rodák z Bratislavy) Patrika Kocha a zároveň si ochránil práva na obrancu Adriána Slobodu, najvyššie postaveneného slovenského hokejistu v preddraftovom rebríčku, na ktorého vo 4. kole siahol Severstaľ Čerepovec. V piatom kole z 18. priečky si „belasí“ vybrali útočníka Trenčína Lukáša Beráka.

Mladá nádej

17– ročný Juraj Šiška je nitriansky center. Svoje kvality potvrdzoval v juniorských súťažiach aj v reprezentačnom drese. Ako 13ty útočník si dokonca v svojich 16 rokoch zahral v drese domácej Nitry proti slovenskej „dvadsiatke“. Na Slovensku mali skorší štart v extraligovom drese iba ďalší piati hráči.

Juraj Šiška
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM