Správy

Nitrianska MHD sa vráti do starých koľají: Premávať začne aj cyklobus

Opatrenia sa uvoľnia aj v nitrianskych autobusoch. Obnoví sa premávka cyklobusu aj možnosť platby v hotovosti.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska MHD sa vráti do starých koľají: Premávať začne aj cyklobus
Zdroj: TASR

Od 13. júna už nebudú platiť viaceré opatrenia prijaté kvôli koronavírusu ani v autobusoch MHD. Informuje o tom radnica na mestskom webe.

Od soboty budete môcť za lístok opäť platiť hotovosťou. Lístok u vodiča si budete môcť kúpiť nielen na jednu cestu, ale aj na dlhší časový interval, napríklad na šesťdesiat minút.

„Opätovne sa tiež umožňuje nástup do vozidla prednými dverami. Ruší sa fyzická zábrana, znemožňujúca cestujúcim prístup do prednej časti vozidla,“ povedal pre mestský web koordinátor MHD Vladimír Šimko.

Na zastávkach budú od soboty šoféri stáť len, ak to bude potrebné. „Autobusy zastavia len keď niekto vystupuje, nastupuje, alebo, ak nadbiehajú oproti cestovnému poriadku. Vystupujúci cestujúci budú opätovne musieť výstup včas signalizovať stlačením tlačidla,“ dodal Vladimír Šimko.

Ako uvádza Arriva, tam, kde nikto nenastupuje, ani nevystupuje autobusy nezastavia. Obnovené zatiaľ nebude otváranie dverí tlačidlom.

„Ak vodič zastaví na zastávke na základe znamenia cestujúceho, otvoria sa všetky dvere vozidla,“ spresnil hovorca Nitry Tomáš Holúbek.

Ako informovala radnica, obnoví sa aj premávka cyklobusu C35 podľa štandardného cestovného poriadku.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM