Rastislav Búgel Kultúra

Nitrianska letná univerzita je minulosťou: Ukončili ju slávnostné promócie

Slávnostnými promóciami dnes na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre ukončili svoje štúdium osem- až 11-roční poslucháči Nitrianskej letnej univerzity.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska letná univerzita je minulosťou: Ukončili ju slávnostné promócie
Zdroj: Dnes24.sk

Na ôsmom ročníku, ktorý organizuje UKF, Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) a mesto Nitra, sa zúčastnilo 55 študentov, ktorí absolvovali prednášky z viacerých tematických okruhov. Boli medzi nimi predmety mladý angličtinár, olympionik, archeológ, remeselník, sokoliar, energetik, redaktor, informatik, botanik, výtvarník, vodič, čitateľ, či mladý Nitran.

„V rámci bohatého programu, prispôsobeného veku aj záujmom detí, im organizátori priblížili univerzitný život, sprístupnili vedu a techniku a predstavili jej aplikovateľnosť v praxi. Hravou a tvorivou formou sa tak účastníci oboznámia s akademickým prostredím, charakterom štúdia na univerzite a vybranými zaujímavými témami, ktoré sú súčasťou pestrej ponuky študijných programov oboch nitrianskych univerzít,“ pripomínajú organizátori.

Letná univerzita sa medzi deťmi i rodičmi teší veľkej popularite, o čom svedčí aj veľký počet podaných prihlášok. Tento rok si Nitrianska letná univerzita musela 55 účastníkov vyberať spomedzi takmer 80 prihlásených de­tí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM