Kultúra

Nitrianska kapela spojila sily S Hudbou Vesmírnou: Ich novinka vás roztancuje, VIDEO

O tvorivého ducha neprišla kapela Sematam ani počas pandémie. Ostala verná svojmu štýlu a dokazuje to aj v horúcej tanečnej novinke.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska kapela spojila sily S Hudbou Vesmírnou: Ich novinka vás roztancuje, VIDEO
9
Galéria
Zdroj: Sematam

Ani počas pandémie nazaháľajú. Hudobníci z nitrianskej kapely Sematam a bratislavského tria S Hudbou Vesmírnou (SHV) sa postarali o tanečnú novinku s názvom Bomba.

Svieže funky dopĺňa uletená choreografia, s ktorou sa popasovali členovia oboch kapiel i 30 komparzistov.

Láska na parkete

"Pesnička BOMBA vznikla ako diskotékové lovestory dvoch smiešnych charakterov. Na jednej strane máme týpka, ktorý sa cez víkendy mení na diskotékového kráľa, no jeho šviháckosť okrem jeho mamy nikto nevidí. Na strane druhej je štýlová čajočka, ktorá jeho podivínskemu šarmu napokon podľahne. A keďže správny balič potrebuje aj poriadnych wingmanov bolo od začiatku jasné akej role sa chopia chlapci z SHV,“ hovorí autor skladby Marek Kutnár.

Letné funky bratislavské zoskupenie S Hudbou Vesmírnou oslovilo, a tak vzniklo jedinečné spojenie, v ktorom sa prelína štýl oboch kapiel.

Nadšení zo spolupráce

"Keď nás SEMATAM oslovili na spoločný song, pozrela som si ich prvý klip, potom druhý, tretí a nevedela som prestať. Páčia sa mi ako skupina, majú obrovský drive, sú mladí (ako my ;) ), kreatívni a pozitívni,“ vysvetľuje Dominika Morávková, speváčka SHV.

Nadšenie neskrýval ani ďalší člen skupiny S Hudbou Vesmírnou. "Keď som prvýkrát počul túto pieseň, hneď som si začal tancovať a pohmkávať. Funky je veľmi chytľavý štýl, takže som so spoluprácou neváhal. Tým, že sú SEMATAM takí zapálení pre svoj projekt, pracuje sa s nimi veľmi dobre!“ dopĺňa Marek Koleno z SHV.

Prečítajte si tiež

Sadli si

A prečo si nitrianska kapela vybrala práve kapelu S Hudbou Vesmírnou? "Páči sa nám ako S Hudbou Vesmírnou pristupujú k svojej tvorbe. Od začiatku sme mali pocit, že sme si v niečom podobní a preto sme ich aj oslovili na featuring. Spolupráca nás v tom len utvrdila. Dominika, Sorizzo a Marek sú super týpci, myslím, že sme si skutočne sadli a verím, že sa BOMBOU naša spolupráca ešte nekončí,“ hovorí Marek Kutnár.

Tanečné kúsky

Tanec je dôležitým prvkom videoklipov oboch kapiel. V novinke „Bomba“ sa však muselo bratislavské trio popasovať s vtipnou choreografiou, ktorú vymyslel frontman Sematam Marek Kutnár.

„My tance zvyčajne vymýšľame "za behu“. Tento klip si však vyžadoval tanečnú prípravu, pretože nás tam bolo viac a išlo o spoločnú ,,choreošku". Najviac mi dali zabrať tie vysoké topánky. Už som si odvykla v takých chodiť,“ smeje sa speváčka Dominika.

"Toto bola “riadna choreoška” a bolo treba ju natrénovať. Dominika bola safe ale my so Sorizzom sme sa riadne zapotili. Bola to výzva a prča zároveň. Tešíme sa z výsledku,“ dodal na záver Marek z SHV.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie novinky

Zdroj: YouTube.com/SEMATAM
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM