Tlačové správy

Nitrianska firma vyrába najzdravšie slovenské Bobule

Výnimočné, slovenské, prospešné pre zdravie aj prírodu. Presne také sú Bobule. Slovenská značka pestuje v oravských kopcoch bobuľovité ovocie, z ktorého vyrába bio šťavy, výživy, džemy a iné zdravé dobroty. Vedeli ste, že slovenský lovebrand pochádza práve z mesta pod Zoborom?

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska firma vyrába najzdravšie slovenské Bobule
Zdroj: Bobule.sk

Bobuľovité ovocie je drobné a vzácne. Ťažko sa zbiera, ale pre zdravie je zo všetkých najprospešnejšie. Obsahuje najviac antioxidantov, vitamínov, vlákniny a minerálnych látok, ktoré chránia organizmus pred chorobami a infekciami. Značka Bobule sa venuje práve pestovaniu a spracovaniu slovenského bobuľovitého ovocia. Opýtali sme sa zakladateľa spoločnosti, Nitrana Romana Grigela, čím sú Bobule výnimočné a ako vznikajú poctivé a kvalitné slovenské produkty.

Čo je hlavnou myšlienkou a filozofiou, ktoré charakterizujú značku Bobule?

Ako napovedá už samotný názov, kľúčom a hlavným pilierom je bobuľa. Slovenská, poctivá, bez akejkoľvek chémie a iných zbytočných prídavkov. Naši starí rodičia dobre vedeli, aké poklady nám rastú priamo pod nosom a namiesto tabletiek si často dali radšej za hrsť bobúľ. Rakytník na imunitu, čučoriedky na trávenie, brusnice pre zdravé močové cesty… A to sa snažíme posunúť aj dnešnej generácii. Radšej chorobám predchádzať vyváženou stravou s dostatkom vitamínov a antioxidantov, a pred návštevou lekárne skúsiť najprv posilniť imunitu a siahnuť napríklad po koncentrovanej ovocnej šťave.

Zdroj: Bobule.sk

Odkiaľ teda pochádza ovocie, z ktorého vyrábate svoje produkty? Všetky Bobule sú 100 % slovenské. Väčšina našich polí sa nachádza na Orave, kde sú priaznivé podmienky pre pestovanie bobuľovitého ovocia. Rovnaký dôraz kladieme aj na optimálnu dobu zberu. Ďalšou veľmi významnou časťou je spracovanie ovocia v našej výrobe. Pracovali sme na tom, aby proces a technológia výroby boli čo najviac sofistikované a umožnili zachovať v ovocí maximum vitamínov a antioxidantov. Tým je predsa také výnimočné. Šťavy preto lisujeme za studena pri zníženej teplote 78 – 82 °C.

Rovnako dôležitá je pre nás ekológia, preto môžeme našu výrobu označiť ako zero waste. Každú bobuľu využijeme na maximum – od dužiny, cez výlisky až po šupky. Zároveň sa vyhýbame zbytočným plastom a všetky produkty balíme do skla, čo umožňuje aj vhodnejšie podmienky pre udržanie zdraviu prospešných látok.

Zdroj: Bobule.sk

Čím sa Bobule líšia od iných výrobcov ovocných štiav?
Kľúčovou zásadou je pre nás kvalitná vstupná surovina. Za tú sa skutočne vieme zaručiť, keďže bobule pestujeme na vlastných poliach v bio kvalite, nepoužívame žiadne hnojivá ani postreky. Aj za výberom samotných plodín sú štúdie, na základe ktorých sme sa rozhodli pestovať bobule s najvyšším obsahom vitamínov, antioxidantov a minerálnych látok. Pestovanie a následné spracovanie neustále optimalizujeme, skvelým príkladom je napríklad naša organická šťava z rakytníku. Na trhu dnes nájdete rôzne 100 % rakytníkové šťavy. Dovolím si tvrdiť, že vďaka dostatku času, ktorý sme venovali zdokonaľovaniu výroby, má náš rakytník nielen perfektný obsah, ale aj výbornú chuť. Čo sa, úprimne, pri väčšine štiav nedá povedať.

Zdroj: Bobule.sk

Okrem toho Bobule nie sú len o šťavách. Sú to aj výživy, džemy, smoothie a úplnou novinkou sú ovocné vločky Flake’n’berries. Dlho sme uvažovali, ako ďalej spracovať výlisky, ktoré nám ostanú po výrobe štiav. Vymysleli sme špeciálnu technológiu, ktorou ich sušíme a drvíme na vločky. Tie sú vyrobené z čistého ovocia v bio kvalite a obsahujú až 45 % prírodnej ovocnej vlákniny.

Zdroj: Bobule.sk

Skvelá správa pre Nitranov na záver! Bobule už nájdete aj vo farmárskych potravinách Náš dvor na Sládkovičovej 5 v Nitre.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Bobule.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM