Nikoleta Kováčová Rôzne

Nitrianka oslávila 100 ROKOV! Pani VALÉRIA mala ísť na OLYMPIÁDU

Jubilantku navštívil v zariadení pre seniorov na Kalvárii aj primátor mesta, ktorý jej zablahoželal k okrúhlinám.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianka oslávila 100 ROKOV! Pani VALÉRIA mala ísť na OLYMPIÁDU
4
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Valéria Kochová sa narodila 18. júna 1924. Predvčerom oslávila svoje 100. narodeniny. Pri tejto významnej príležitosti jej srdečne zablahoželal aj primátor Nitry Marek Hattas. „Bolo pre mňa veľkou cťou a radosťou, že som jej mohol osobne zablahoželať,“ píše na svojom facebookovom profile.

Elektrifikovala kláštor na Zobore

Pani Kochová sa s gratulantom podelila o svoj životný príbeh, ktorý bol podľa slov primátora „plný inšpirujúcich momentov a úspechov“. Vyše 40 rokov pracovala ako projektantka elektrických vedení, pracovala aj na elektrifikácii kláštora na Zobore. „Jej práca mala obrovský prínos pre našu komunitu,“ dodáva Hattas.

Oslávenkyňa bola nadšenou športovkyňou. „Aktívne sa venovala volejbalu, stolnému tenisu, lyžovaniu a bola vynikajúcou plavkyňou,“ píše Mesto Nitra. V plávaní mala dokonca reprezentovať na olympiáde, no tento plán jej prekazila vojna. Dodnes však sleduje športové dianie v televízii.

Stihla púť do Ríma

Pani Kochová viedla veľmi aktívny život, ktorý môže inšpirovať aj nás. Rada chodila na výlety s priateľmi. „Vo veku 90 rokov sa dokonca zúčastnila púte do Svätej zeme v Ríme,“ dodáva radnica. Jubilantka trávi jeseň svojho života v zariadení pre seniorov na Kalvárii, kam jej aj my srdečne blahoželáme.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

PANI VALÉRIA OSLÁVILA STÉ NARODENINY, JEJ ÚČASŤ NA OLYMPIÁDE PREKAZILA VOJNA ✨ Bolo pre mňa veľkou cťou a radosťou, že...

Posted by Marek Hattas - primátor mesta Nitra on Wednesday, June 19, 2024

Prečítajte si tiež:

Pani Valéria z Nitry oslávila 100 rokov
4
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM