Futbal

Nitre vstup do jarnej časti nevyšiel: Po sľubnom úvode prehra s Podbrezovou, FOTO

Nitrianski futbalisti sa po zimnej prestávke predstavili pred domácim publikom. Ani kvalitný úvod však dôležité body nepriniesol.

Ilustračný obrázok k článku Nitre vstup do jarnej časti nevyšiel: Po sľubnom úvode prehra s Podbrezovou, FOTO
56
Galéria

Prvá vážnejšia príležitosť prišla v 5. minúte, no domáci Vestenický z ťažkého uhla skórovať nedokázal. To však Nitru dlho mrzieť nemuselo, pretože o šesť minút neskôr sa predsa len tešili z vedúceho gólu. Tvrdou strelou z 20 metrov sa prezentovala nová posila Nitry, rodák zo Záhrebu, Nikola Gatarič. Hostia mohli odpovedať v 18. minúte. Jozef Špyrka vyslal prízemný center na vzdialenejšiu žrď, kde Charizopulos takmer nasmeroval loptu do vlastnej siete.

Domácim pomohla konštrukcia brány. Po tomto momente mali však viac z hry zverenci trénera Ivana Galáda. Do obrovskej príležitosti sa v 23. minúte dostal Sokovič a o minútu neskôr aj Vestenický, no skóre sa nemenilo. Po polhodine hry však nečakane udrela Podbrezová.

Po rohovom kope sa vo vzdušnom hlavičkovom súboji presadil nováčik v tíme hostí, mladý odchovanec trnavského Spartaka, Matej Oravec a svojou presnou hlavičkou vyrovnal na 1:1. Do konca prvého polčasu sa ešte do obrovskej šance dostal Vestenický, ale pokus o prelobovanie brankára hostí mu nevyšiel.

Po zmene strán si územnú prevahu vytvorili hráči Nitry, no do vyložených gólových príležitostí sa nedostali. Čo sa nepodarilo im, to vyšlo Podbrezovej. V 58. minúte sa po peknej akcii presadil Špyrka a bolo 1:2. Nitrania sa aj napriek nepriaznivému skóre nevzdávali a naďalej predvádzali útočný futbal s viacerými dobrými akciami.

Blízko k vyrovnaniu boli v 86. minúte, keď Kóňa centrom našiel hlavu Farkaša, no jeho hlavičkový pokus smeroval iba tesne nad brvno. Snaha „trogárov“ však vyrovnanie nepriniesla. Poslednú iskričku nádeje uhasil futbalistom Nitry v prvej minúte nadstaveného času Lukáš Urbanič, ktorý po rýchlom protiútoku železiarov zvýšil na 3:1 a týmto gólom dal zároveň aj bodku za výborným zápasom.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

FC Nitra – FK Železiarne Podbrezová 1:3 (1:1)

Góly: 11. Gatarič – 32. Oravec, 58. Špyrka, 90.+ Urbanič. Rozhodovali: Ziemba – Pozor, Štrbo, ŽK: Šimončič, Charizopulos, M. Fábry (všetci Nitra), 1278 divákov

Nitra: Šípoš – Charizopulos, Zgrablič (83. M. Fábry), Farkaš, Chovanec – Šimončič, Bilovský (71. Valenta) – Kóňa – Gatarič, Vestenický, Sokovič (63. Machovec)

Podbrezová: Ludha – Obročník, Oravec, Kiwior, Mojžiš – Viazanko, Pastorek (45. +2 Paraj) – Urbanič, Špyrka, Breznaník (86. Bartoš) – Pavúk (62. Olatunji)

Ivan Galád, tréner Nitry: „Výsledok je pre nás pravdepodobne spravodlivý. Súper vyhral zaslúžene. Treba povedať, že za stavu 1:0 mal Vestenický tri čisté šance. Keby ich bol premenil, teraz hodnotíme zápas inak. Nestalo sa a potom už ten náš výkon nebol taký, aký si predstavujeme.“

Vladimír Veselý, tréner Podbrezovej: „Tento zápas hodnotím veľmi dobre. Nielen preto, že sme vyhrali, ale aj preto, že sme podali dobrý výkon. Úvod stretnutia sme nemali dobrý. Inkasovali sme smoliarsky prvý gól. S chlapcami to nezatriaslo a stále chceli hrať svoju kombinačnú hru. Som rád, že sa nám podarilo vyrovnať. Druhý polčas sme boli futbalovejší. Chceli sme byť aktívni, držať loptu a myslím si, že aj na počet šancí, ktoré sme si vytvorili a nedotiahli do konca, sme si víťazstvo zaslúžili.“

Foto: Rastislav Búgel

FC Nitra – FK Železiarne Podbrezová 1:3 (1:1)
56
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM