Rastislav Búgel Basketbal

Nitre nevyšlo predĺženie: Basketbalisti nezvládli posledný domáci zápas!

Nitrianski basketbalisti sa predstavili v poslednom domácom zápase základnej časti extraligy. Na domácej palubovke privítali hráčov Prievidze.

Ilustračný obrázok k článku Nitre nevyšlo predĺženie: Basketbalisti nezvládli posledný domáci zápas!
Foto: Rastislav Búgel

V 31. kole basketbalovej extraligy hostila domáca Nitra hráčov z Prievidze. Už od úvodu bolo jasné, že sa zápas stane veľmi vyrovnaným. Po prvej desaťminútovke bolo skóre 26:23 pre Nitru, keď v posledných sekundách strhol vedenie na stranu Nitry Sparks.

Druhé dejstvo zápasu bolo opäť nesmierne vyrovnané. Ani jeden z tímov sa nedokázal od súpera poriadne odpútať. Na každú premenenú šancu odpovedal aj súper. Do polčasovej prestávky išli obe mužstvá za stavu 36:34 pre Nitru.

Rozhodlo predĺženie

Vyrovnaná hra pokračovala aj počas tretej štvrtiny. Nitre sa v úvode podarilo odpútať na rozdiel 7 bodov, na čo hostia reagovali oddychovým časom. Po troch dejstvách bolo skóre mierne na strane Nitry (56:53).

V štvrtej desaťminútovke sa Nitre darilo udržiavať mierne vedenie. Hostia však v jej závere zabojovali a na Nitru sa dotiahli. V poslednej sekunde Nitra začala kalkulovať. Nakoľko zápas musela vyhrať minimálne o päť bodov, zápas za stavu 75:75 radšej doviedla do predĺženia.

V ňom Urbanovi zverenci pohoreli. Prievidza sa tak tešila z víťazstva 78:87.

EDYMAX SPU Nitra – BC Prievidza 78:87 po predĺžení (26:23, 10:11, 20:19, 19:22 – 3:12)

Foto: Rastislav Búgel

EDYMAX SPU Nitra - BC Prievidza 78:87
1
Galéria
EDYMAX SPU Nitra - BC Prievidza 78:87
33
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM