Správy

Nitre chýbajú v rozpočte peniaze na dotácie: Dôvodom je nezvýšenie daní, tvrdí primátor

Peniaze na dotácie v rozpočte zatiaľ nie sú vyčlenené, a to nielen na šport, ale ani na kultúru a sociálnu oblasť. Tento rok bude v mestskej kase chýbať 800-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Nitre chýbajú v rozpočte peniaze na dotácie: Dôvodom je nezvýšenie daní, tvrdí primátor
Zdroj: www.pixabay.com / CC0 1.0

Mesto Nitra plánuje poskytnúť aj v roku 2024 dotácie na šport. Ako informovala radnica, na tento rok sú pripravené výzvy v troch oblastiach. Okrem podpory športových podujatí sú vyčlenené financie aj pre strategické a tiež ostatné športové kluby.

Peniaze na dotácie však v rozpočte zatiaľ nie sú vyčlenené. „A to nielen na šport, ale ani na kultúru a sociálnu oblasť. Tento rok bude v mestskej kase chýbať 800-tisíc eur, keďže zastupiteľstvom v decembri neprešlo zvýšenie daní za byty a domy. Dane v tejto oblasti pritom zvyšovali všetky krajské mestá okrem Nitry,“ zdôraznil primátor Marek Hattas. Financie na dotácie tak bude nutné dotačne vyčleniť v priebehu roka.

Prečítajte si tiež

„V zastupiteľstve má väčšinu koalícia troch klubov. Oni mali hlavné slovo pri nezvyšovaní daní. V apríli to budú opäť oni, kto bude mať najsilnejšie slovo pri dofinancovaní dotácií,“ skonštatoval v tejto súvislosti Hattas.

Ako zdôraznil, dodatočné vyčlenenie prostriedkov bude potrebné nielen na dotácie, ale aj na chod športovísk vrátane kúpaliska, na kultúrne podujatia, vianočné mestečko, zrážkovú vodu, kosenie, správu zelene a na čistotu mesta. „V rozpočte chcem vidieť aj pravidelnú dotáciu na chod zimného štadióna vo výške 200-tisíc eur. Táto položka tam zatiaľ tiež chýba,“ doplnil primátor.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM