Rastislav Búgel Hokej

Nitrania zvládli svoj tisíci zápas základnej časti: Hokejisti porazili Trenčín

Nitrania prišli do Trenčína s deväťzápasovou víťaznou šnúrou a predĺžiť ju chceli aj pod hradom Matúša Čáka. Prvá tretina mala solídne tempo.

Ilustračný obrázok k článku Nitrania zvládli svoj tisíci zápas základnej časti: Hokejisti porazili Trenčín
Foto: Rastislav Búgel

V 4. min šiel na trestnú lavicu Zošiaka a keďže jeho hokejka skončila v tvári súpera aj s krvavým zranením, inkasoval štyri minúty. Gól padol pár sekúnd po jeho návrate z trestnej lavice, keď Mrázova strela spoza brániaceho hráča skončila v ľavom hornom rohu bránky. Dukla vyrovnala o štyri minúty, spolupráca Šišovského s Gašparovičom skončila v Lakosilovej sieti. Radosť z vyrovnania však netrvala dlho. Po chybe v obrane Pupák nastrelil puk do presúvajúceho sa Konráda a bolo 1:2. Chvíľku na to pridali „corgoni“ aj tretí gól, no pre hru vysokou hokejkou neplatil. Napokon sa regulárneho presného zásahu predsa len dočkali ešte v prvej tretine. Mráz sa natlačil pred bránku a Novák s dávkou šťastia dotlačil puk za bránkovú čiaru.

Nitrania po prestávke pridali aj štvrtý gól. Na úroveň pravého kruhu si nakorčuľoval Slovák a vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu bránky – 1:4. Trenčania v tých chvíľach mali veľké problémy dostať sa do útočného pásma, Nitra sa snažila hrať v prvom rade pozorne v obranných radoch a vyrážať do rýchlych kontier. Tím spod Zobora mal v polovici zápasu šancu pridať ďalší gól, ale presilovku o dvoch hráčov nedokázal využiť. Oživenie hry priniesla 36. min. Po nahrávke Habšudu sa na dvakrát presadil Hlinka a vlial Trenčanom nádej na dobrý výsledok.

V poslednej tretine sa dvoma zlepenými gólmi Novák a a Mezei dostali do štvorgólového náskoku. Keď sa už zdalo, že je všetko rozhodnuté, Trenčania strelili v polovici poslednej tretiny gól na 3:6, keď Nemec šikovne tečoval strelu Habšudu. V 52. min znížil na 4:6 opäť Nemec a Trenčania razom ožili. Následné dve presilové hry však nevyužili dve presilovky a o osude zápase bolo rozhodnuté. Štrnásť sekúnd pred koncom napokon stanovil konečný výsledok na 4:7 Stümpel.

Roman Stantien, tréner Trenčína: „Z našej strany bol celý zápas ako na hojdačke. Prehrávali sme, dotiahli sme to, následne bola znova šanca priblížiť sa k súperovi a podobne. Za všetko si ale môžeme sami, hlavne kvôli svojej nedisciplinova­nosti. Doplatili sme na vlastnú nezodpovednosť.“

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Na začiatku zápasu sme mali zlý pohyb, najmä u nás v pásme a súper nás prekorčuľoval. Podarilo sa nám dať ale góly, ktorými sme Trenčanom odskočili. V druhej tretine si chlapci azda mysleli, že už sa nič nemôže stať a že zápas sa dohrá sám. Dostali sme druhý gól a tak sme si vzali oddychový čas a dohovorili sme im. Do poslednej časti hry sme vstúpili veľmi dobre, dali sme ďalšie góly a zdalo sa, že to bude v pohode. Domáci dokázali potrestať naše chyby, dali ďalšie dva góly a záver bol preto dosť nervózny. Sme však radi, že sme vyhrali.“

Dukla Trenčín – HK Nitra 4:7 (1:3, 1:1, 2:3)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM