Správy

Nitrania ukázali obrovskú spolupatričnosť: Tržnicu zaplavili darmi pre ľudí z Polygonu

Zbierky pre rodiny zasiahnuté požiarom na Polygone sú v plnom prúde. Nitrania im darovali množstvo potrebných vecí.

Ilustračný obrázok k článku Nitrania ukázali obrovskú spolupatričnosť: Tržnicu zaplavili darmi pre ľudí z Polygonu
7
Galéria
Zdroj: Alena Letková

Po požiari, ktorí vypukol v noci 1. januára a zničil rodinám na Polygone ich byty so všetkým, čo v nich bolo, sa v Nitre rozbehlo viacero zbierok.

Jedna z nich, ktorá je zameraná na materiálnu pomoc, prebieha aj na tržnici v Nitre. Organizátorom je občianske združenie Podaj mi ruku Nitra.

„Dnes sa u nás dvere v o.z. Podaj mi ruku-Nitra nezatvorili, neustále ste nám nosili potrebné veci pre ľudí z Polygonu. Spolupatričnosť obyvateľov Nitry je obrovská. Celý deň zvonil telefón, informovali ste sa, čo všetko je vhodné priniesť,“ napísala s poďakovaním zakladateľka združenia Alena Letková na sociálnej sieti.

Prečítajte si tiež

Kočíky, hračky aj oblečenie

Zároveň prosí všetkých, ktorí vedia o rodinách, ktoré potrebujú pomôcť, aby ich poslali na mestskú tržnicu. Združenie sa nachádza na prvom poschodí.

„Momentálne vieme vypomôcť oblečením, potravinami, drogériou. Máme tu kočíky, plienky, hračky a oblečenie aj pre malé detičky. Sme teraz každý deň od 10.00 do 16.00 hod. Spolupracujeme s mestom,“ informovala Letková.

Ponúkol byt

„Ešte chcem poprosiť, ak viete kontakt na rodinu, ktorá pracuje v Rakúsku, starší pán by im chcel ponúknuť 1-izbový byt v Topoľčanoch,“ dodala pani Alena s tým, že ju kontaktovať môžete cez správu na sociálnej sieti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zbierka OZ Podaj mi ruku Nitra pre ľudí z Polygonu
7
Galéria
Zdroj: Alena Letková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM