Rastislav Búgel Hokej

Nitrania si udržujú odstup na druhom mieste! Doma porazili Martin

Prvú šancu v zápase mali hostia, keď po Nádašdiho zaváhaní išiel do nájazdu Beran, no Valent jeho blafák zneškodnil.

Ilustračný obrázok k článku Nitrania si udržujú odstup na druhom mieste! Doma porazili Martin

Na opačnej strane sa ocitol vo výbornej pozícii Bača, no zaváhal. Trinásta minúta bola pre domácich šťastná, keď Vosátko posunul puk Romanovi Tománkovi, na ktorého tečovanú strelu brankár Šúrek nestihol zareagovať.

V šiestej minúte druhej tretiny Nitra zvýšila vedenie a opäť sa presadil Roman Tománek, keď si nakorčuľoval na prihrávku od Segľu spoza bránky a bez prípravy namieril presne. V 34. minúte musel odísť predčasne pod sprchy Bača, ktorý tvrdým zákrokom poslal Martinčana Markoviča na ľad. V závere druhej tretiny mohol zvýšiť vedenie Nitry Segľa, no nepremenil trestné strieľanie.

V tretej časti stretnutia sa pritvrdilo, niekoľkokrát bola prerušená hra, domáci Tománek inkasoval 10 minút za nešportové správanie. V závere si vzal oddychový čas tréner hostí Pukalovič, Martin to skúšal aj odvolaním brankára, no výsledok 2:0 sa už nezmenil.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Hráčov som upozorňoval, že to bude ťažký zápas, ale pokiaľ budú hrať pozorne v defenzíve, sme schopní uspieť na nízke skóre, napokon sa nám podarilo dvakrát skórovať, hosťom nie.“

Róbert Pukalovič, tréner Martina: „Chceli sme uchmatnúť nejaký bod, no dnes rozhodla okrem toho, že sme neskórovali, aj skúsenosť nitrianskych hráčov, ktorí viac držali puk, naopak, my sme sa ho často zbavovali.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM