Správy

Nitrania si uctili pamiatku zavraždeného páru: Zapálili sviečky, spievali hymnu, FOTO a VIDEO

Rok po vražde novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa v mestách po celom Slovensku konali spomienkové zhromaždenia. Nitra nebola výnimkou

Zdroj: Dnes24.sk

Podobne ako v iných slovenských mestách, aj v Nitre sa vo štvrtok 21. februára 2019 konalo verejné zhromaždenie ako spomienka na novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Dvojicu zavraždili 21. februára 2018 v jej dome vo Veľkej Mači. Verejnosť sa o tom dozvedela v pondelok 26. februára.

Pri príležitosti smutného výročia zorganizovala iniciatíva Za slušné Slovensko zhromaždenia v 36 slovenských mestách, rovnako aj na 22 miestach v zahraničí.

V Nitre bol zorganizovaný spomienkový pochod. Prvé stovky ľudí sa zhromaždili pred Okresným úradom, aby sa vybrali na Svätoplukovo námestie. Po ceste sa pridávali ďalší a ďalší záujemcovia. Na námestí sa napokon zhromaždil dav ľudí. Niektoré odhady hovorili o viac ako 2000 účastníkoch. Spoločne zapálili sviečky na pamiatku zavraždeného páru. Na záver zazneli slová hymny, ktorej melódiou prítomní ukončili spomienkové zhromaždenie.

Z vraždy sú zatiaľ obvinené štyri osoby – Alena Zs., ktorá mala za objednávku Kuciakovej vraždy zaplatiť, Tomáš Sz., ktorý mal strieľať, Miroslav M., ktorý ho mal na miesto činu doviezť a Zoltán A. ako sprostredkovateľ. Všetci sú vo väzbe. Podľa prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry súviselo zavraždenie oboch mladých ľudí výstrelmi z pištole kalibru 9 milimetrov s prácou novinára.

Nitrania si uctili pamiatku zavraždeného páru
34
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM