Rastislav Búgel Rôzne

Nitrania sa preniesli do 9. storočia

Množstvo nitranom si nenechalo ujsť príležitosť a preniesli sa do 9. sotoročia. Do čias Pribinovej Nitrawi.

V rámci programu sa návštevníkom sprístupnil biskupský palác. Mnohí tak mali jeinečnú možnosť prezrieť si tento zaujímavý priestor. Rovnako bolo sprístupnené diecézne múzeum, katedrála, Vazulova veža a katakomby. // **„Tento nový historický festival návštevníkov zavedie do čias dávno minulých, do sveta vladykov a ich družín, bojovníkov, sokoliarov, trhovníkov, igricov a cudzokrajných kupcov, starej hudby i historickej kuchyne,“ **//uviedla Ľudmila Synaková z nitrianskeho mestského úradu.

V podhradí návštevníci obdivovali najmä vystupujúcich na festivale Slavica fest, na ktorom sa predstavili folklórne súbory všetkých slovanských krajín. Trh otrokov, lukostreľba, podpecníky, kováči, sokoliar a iné lákali návštevníkov nitrianskeho podhradia.

Nitra ožila folklórom. **[link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.137985_Mo­mentky-z-festivalu:-Akademicka-Nitra-obrazom---]Viac informácií TU![/link] **Začali sa Cyrilo-metodské slávnosti. [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.138090_VI­DEO:-Putou-zacali-Cyrilo-metodske-slavnosti]Máme video![/link] ;)

pribinova_nitrawa
76
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM