Správy

Nitrania budú môcť viac čítať: V uliciach pribudnú KNIŽNÉ búdky

Na verejných priestranstvách v Nitre pribudnú nové knižné búdky. Knihy do nich budú pravidelne dopĺňať.

Ilustračný obrázok k článku Nitrania budú môcť viac čítať: V uliciach pribudnú KNIŽNÉ búdky
Zdroj: Facebook.com/Košice Západ Terasa

V uliciach Nitry by už čoskoro mohli pribudnúť nové knižné búdky. Ich inštalácia je súčasťou projektu Krajskej knižnice Karola Kmeťka s názvom Rozčítajme Nitru.

Ako informovali organizátori, cieľom týchto malých bezplatných knižníc je zlepšiť prístup ku knihám čitateľom všetkých vekových a sociálnych skupín.

Prečítajte si tiež

„Zároveň ich chceme v súčasnej digitálnej dobe odtrhnúť od sveta mobilov, tabletov a počítačov a prilákať ich nielen k čítaniu, ale aj k spoločnému tráveniu voľného času v meste či parku,“ uviedla knižnica.

Ako to funguje?

Knižné búdky budú fungovať na princípe požičaj, prečítaj a vráť alebo vymeň. Čitatelia si budú môcť vziať knihu, ktorá sa im zapáči a po prečítaní ju vrátia alebo vymenia za inú.

„Krajská knižnica bude do knižných búdok v pravidelných intervaloch dopĺňať knihy. Takto nájdu ďalšie využitie darované či duplicitné publikácie. Do projektu sa zapojili mnohé organizácie v meste Nitra. Svoje knižné búdky si vyrobí Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Stredná odborná škola stavebná, Dom Matice slovenskej, Agrokomplex, OBI a Turistické informačné centrum,“ doplnili organizátori.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM