Rastislav Búgel Hokej

Nitrania bez bodu! Zápas rozhodol gól tri minúty pred koncom

Domáci vstúpili do stretnutia aktívnejšie. Najskôr v dobrej pozícii puk dobre netrafil Mikula, následne sa pri Tyborovom nájazde vyznamenal gólman Laco.

Ilustračný obrázok k článku Nitrania bez bodu! Zápas rozhodol gól tri minúty pred koncom
Foto: Mário Petlák

Nitra sa postupne dostala do zápasu a v 13. minúte otvorila skóre. Autorom presného zásahu v presilovej hre bol Stümpel, keď zblízka prekonal Kristína. V závere tretiny vyrovnanie odmietol Tybor, keď puk poslal iba na vyrážačku hosťujúceho brankára.

Lepší vstup do druhej časti hry mali Trenčania. V 22. minúte spomedzi kruhov napriahol Tomáš Klíma a vyrovnal. Dukla pridala na obrátkach a Baginova strela brankárovi Lacovi vypadla z lapačky. Hokej sa rozbehol na oboch stranách, hralo sa pred oboma bránkami, no gól už v prostrednej časti nepadol. V závere tretiny sa neujala ani Kadurova tvrdá strela, ktorá iba tesne minula žŕdku Kristínovej brány.

V záverečnej časti hry mohol misky váh na domácu stanu nakloniť Mikula, avšak puk za ležiaceho brankára neposlal. Na opačnej strane sa cez obranu presadil Podstavek, jeho kľučku do ľavej strany Kristín zneškodnil. V 45. minúte mala Nitra výhodu trestného strieľania, Segľa ho však nepremenil. Rozhodnúť mohol tri minúty pred koncom Marosz, avšak jeho pokus obrancovia tečovali. Víťazný gól Trenčína strelil o minútu Tomáš Klíma, keď si obhodil obrancu a pomedzi Lacove nohy stanovil skóre na 2:1. Hostia v závere ešte odvolali brankára, ale vyrovnať sa im už nepodarilo.

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: „Prvá časť nebola taká ako sme očakávali. V druhej časti hry sme urobili korektúry a začali hať iba na tri formácie. Hneď v úvode sa nám podarilo vyrovnať, vďaka čomu sme sa upokojili. Veľmi dôležitým momentom bolo trestné strieľanie spolu s gólom, ktorý padol dve minúty pred koncom. Body si ceníme.“

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: „Diváci videli bojovný zápas, ktorý mal vysoké tempo. Do Trenčína sme prišli uhrať iný výsledok. S jedným gólom sa však vyhráva ťažko. Niečo také ako inkasovať gól dve minúty pred koncom by sa nám nemalo stávať. Za predvedený výkon sme si zaslúžili aspoň bod.“

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM