Rastislav Búgel Hokej

Nitra zvládla zápas v Trenčíne: Vojakov položil gól do prázdnej brány!

V druhom trenčianskom útoku nastúpil už druhýkrát asistent trénera Branislav Jánoš. Zverenci Milana Staša naskočili do zápasu aktívne, no prvý gól strelili hostia.

Ilustračný obrázok k článku Nitra zvládla zápas v Trenčíne: Vojakov položil gól do prázdnej brány!
Foto: Rastislav Búgel

Po troch minútach sa v presilovej hre presadil kanonier Tománek – 0:1. Trenčanov tento gól pribrzdil. Vyrovnať mohli v početnej výhode, ale Kristan bol proti. Rozohrávka domáceho kolektívu bola príliš kostrbatá a tím spod Zobora svedomito bránil vlastnú modrú čiaru a vyrážal do nebezpečných brejkov. Tie však bezpečne pokrýval Nagy. V 15. minúte Jánoš spracoval prihrávku na päty. Hoci mohol prihrať voľnému Klímovi, radšej zakončil a našiel len pripraveného Kristana.

Vyrovnaná hra

Úvod druhej tretiny priniesol svižný hokej. Najskôr Kováčik poslal puk voľnému Jakubovi Ručkayovi. Jeho pohotová strela za Nagya neprešla. Na opačnej strane vysunul Čerešňák do brejku Macejku, v súboji zoči-voči Kristanovi neuspel. O minútu na to Mikula pripravil gólovú šancu pre Komínka, no ten trestuhodne nastrelil iba gólmana. Domáci tlak vyústil do vyrovnania. Troliga po úniku zamiešal puk a zavesil pod hornú žŕdku na 1:1. Nitrania následne prežili oslabenie a udreli druhý raz, Milov nahodený puk skončil za Nagyovým chrbátom – 1:2. Z vedenia sa však tešili iba dve minúty. Bobčekovu strelu od modrej čiary tečoval Troliga a druhým gólom v dueli vyrovnal – 2:2. Trenčínu sa núkalo dostať prvý raz do vedenia v sedemdesiat­šesťsekundovej presilovej hre o dvoch hráčov, no gól nepadol.

Nitra dotiahla zápas

„Corgoni“ sa v úvode záverečnej časti hry dostali do vedenia aj po tretí raz. V 42. minúte dostal Pupák prihrávku pred odkrytú bránku a presne trafil – 2:3. Vyrovnanie mal na hokejke Mikula. Zívala na neho polovica odkrytej brány, ale nedokázal zodvihnúť puk nad Kristanov betón. V závere mohol rozhodnúť Tománek, ktorý vypichol puk Habšudovi, v samostatnom úniku ale nezakončil dôrazne. Tréner Milan Staš sa rozhodol pre hru bez brankára a dvadsať sekúnd pred koncom zápasu dal gólovú bodku do opustenej bránky Jakub Ručkay.

Milan Staš, tréner Trenčína: „Keďže sme tento zápas prehrali, hodnotí sa mi skutočne veľmi ťažko. Chlapcom nemožno uprieť snahu, ale tímu chýbajú potrebné skúsenosti. Súper nás vyškolil v hokejovom myslení i technike. Za nerozhodného stavu sme mohli strhnúť víťazstvo na našu stranu, no chýbal nám pokoj. V záverečných zápasoch pravdy máme osud vo vlastných rukách.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „K zápasu sme pristúpili koncentrovane a zodpovedne. Počas súboja sa domáci snažili strieľať z každej pozície, ale v týchto momentoch nás podržal Kristan. Strelili sme rýchlo gól, a to nám pridalo na sebavedomí. Domáci síce vždy dokázali vyrovnať, ale tretí gól na začiatku tretej tretiny definitívne rozhodol o našom víťazstve.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM