Futbal

Nitra zdolala Trenčín rozdielom triedy: V baráži o udržanie vyzve Dubnicu nad Váhom

Futbalisti FC Nitra si zahrajú baráž o udržanie sa vo Fortuna lige. V sobotu v záverečnom 5. kole nadstavby ročníka 2019/2020 síce zvíťazili v Senici nad "domácim" AS Trenčín vysoko 3:0

Ilustračný obrázok k článku Nitra zdolala Trenčín rozdielom triedy: V baráži o udržanie vyzve Dubnicu nad Váhom
Zdroj: Rastislav Búgel

V upršanej Senici sa hral zaujímavý futbal od prvých minút. Nitra sa na „domácich“ Trenčanov pokúsila vyvinúť tlak, tí ho ale bez problémov ustáli. Útoky sa potom prelievali z jednej na druhú stranu, obaja súperi sa dostávali aj do početného zakončenia. Na oboch stranách ale bolo množstvo chýb, ktoré zrážali snahu o trvalejšiu prevahu. V 17. minúte sa Nitran Fabuš po chybe obrancu AS dostal do nábehu na Šemrinca, ale vystrelil vysoko nad.

O dve minúty takmer udrel Trenčín, po rýchlej akcii najprv nebezpečne zakončil Roguljič, vzápätí po odraze aj Čatakovič, brankár Šípoš ale spoluhráčov podržal. V 23. minúte mal veľkú šancu útočník Nitry Ristovski, ale po slabšom prvom dotyku už nemal pokoj v zakončení a Šemrinec mu obetavým zákrokom pokus zmaril. O minútu to opäť skúsil Ristovski, ale Šemrinec opäť odolal. Na druhej strane mal v 33. minúte šancu Roguljič, ale loptu po spätnej prihrávke mu jemne tečoval protihráč a zakončenie už nebolo také kvalitné. Potom sa hra upokojila a väčšia šanca v prvom polčase už neprišla.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Aj druhý polčas sa hral v daždi, obraz hry sa tiež nemenil, útoky sa striedali na oboch stranách. V 54. minúte mala Nitra obrovskú šancu otvoriť skóre. Fabiš sa dostal po šikovnej prihrávke do brejku, ale skvelého Šemrinca neprekonal. Lopta sa k nemu opäť odrazila a druhú strelu z bránkovej čiary vyrazil po obetavom zákroku len 16-ročný ligový debutant stopér Mazanovský. V 61. minúte po centri Fabiša v dobrej pozícii hlavičkoval Ristovkski, ale iba nad.

Ale Nitra sa dočkala v 67. minúte, keď exportnou strelou ľavačkou vymietol šibenicu trenčianskej brány Faško.

Povzbudená Nitra zvýšila vedenie v 74. minúte, keď Ristovski prízemnú strelu tiež ľavačkou umiestnil presne k tyči. O tri minúty brankár Šípoš skvele vyrazil hlavičku Corryna. V 78. minúte udrela opäť Nitra, po rohu sa hlavou presadil Podhorin a stanovil konečný a zaslúžený rezultát.

AS Trenčín – FC Nitra 0:3 (0:0)

Gól: 67. Faško, 74. Ristovski, 78. Podhorin. Rozhodovali: Očenáš – Roszbeck, Poláček, ŽK: Nielson, Mazanovský (obaja Trenčín), 253 divákov.

Zostavy a striedania:

Trenčín: Šemrinec – Slávik, Mazanovský, Nielson, Comvalius – Roguljič (60. Kadák), El Mahdioui, Corryn (81. Zubairu) – van Kessel, Čatakovič (67. Depetris), Gha­li

Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin, Němčaninov, Magda – De Jesus Nascimento, Kóša (78. Hambálek) – Fabiš (67. Šefčík), Faško (88. Danek), Chobot – Ristovski

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM