Hokej

Nitra zbíjala na východe: V derby poľahky porazila Košice

Šláger 43. kola začali oba tímy pozornou obrannou hrou a na prvé šance si diváci museli počkať. Domáci útočník Hričina v nádejnej pozícii netrafil puk a Košičania za to onedlho pykali.

Ilustračný obrázok k článku Nitra zbíjala na východe: V derby poľahky porazila Košice
9
Galéria
Zdroj: TASR

Šiška si vytvoril priestor v útočnom pásme a jeho akciu zakončil Csányi – 0:1. Strelený gól dodal hosťom sebaistotu a tá narástla v 13. minúte, keď Blackwater strelou spoza obrancu Pulliho prekvapil Habala – 0:2. Rozdiel v hre oboch tímov vyústil do tretieho gólu Nitry v 18. minúte, keď Krištof unikol Šedivému a vyhnal Habala z bránky. Košičania vstúpili do druhej časti aktívne a v 23. minúte znížil Boltun v presilovke na 1:3. Už o 66. sekúnd však domáci doplatili na ďalšiu chybu v defenzíve, ktorú potrestal Bradley – 1:4. Nitrania bez väčších problémov kontrolovali svoj náskok a nepúšťali súpera do súvislejšieho tlaku. Ich náskok mohol zvýšiť Slovák, no v 34. minúte pred Lundströmom neuspel.

Ambície Košičanov na zvrat od tretej tretiny dostali významnú trhlinu už po 55. sekundách hry. Nenápadná strela prepadla brankárovi Lundströmovi a bolo 1:5. Hostia nemali dôvod hrnúť sa za ďalšími gólmi a sústredili sa najmä na udržanie náskoku. Košičania postupne dostali súpera pod tlak, ale šance Hovorku či Miklíka zmaril brankár Lawson. Konečnú podobu výsledku dal v 57. minúte Pacan, ktorý na hranici bránkoviska zužitkoval Nagyovu prihrávku – 2:5.

HC Košice – HK Nitra 2:5 (0:3, 1:1, 1:1)

Góly: 23. Boltun (Miklík, Šedivý), 57. Pacan (Nagy, Koch) – 9. Csányi (Šiška), 13. Blackwater (J. Milam, Kovacs), 18. Krištof (Paulovič, Mezei), 24. Bradley (J. Ručkay, Versteeg), 41. Kovacs (J. Milam). Rozhodovali: Stano, Kubuš – Výleta, Smrek, vylúčení: 2:4 na 2 min., navyše Pulli (Koš.) 10 min. za napadn. hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 4402 divákov.

Zostavy a striedania:

HC Košice: Habal (18. Lundström) – Kessel, Šedivý, Koch, Pulli, Michalčin, Ovčačík – Miklík, Pacan, Nagy – Koyš, Hovorka, Šoltés – Klíma, Boltun, Jenčík – Hričina, Vrábeľ, Petráš – Novotný

HK Nitra: Lawson – T. Milam, Mezei, Ordzovenský, J. Milam, Rýgl, Versteeg, Korím, Mir. Pupák – Paulovič, Krištof, H, Ručkay – Blackwater, Slovák, Kovacs – J. Ručkay, Bradley, Macík – Csányi, Šiška, Rzavský

Roman Šimíček, tréner HC Košice: „Tento výsledok mňa osobne veľmi mrzí. Hráči, ktorí dostali šancu, mohli ukázať, že majú miesto v tíme. Žiaľ, prvá tretina nám vôbec nevyšla. Mali sme o nej úplne inú predstavu, Nitru sme chceli zaskočiť pohybom. Keď sme však dostali prvý gól, tak sme "odišli.“ Viacerí hráči hrali so sebazaprením, inak by sme možno ani nedali tím dokopy. Moja predstava o našom výkone však bola iná."

Antonín Stavjaňa, tréner HK Nitra: „Je to pre nás vydarený zápas, ale nechcem ho preceňovať, pretože domáci doplatili aj na maródku. Zápas sa nevydaril ani košickým brankárom a z toho sa dnes vyvinulo priaznivé skóre.“

Nitra zbíjala na východe: V derby poľahky porazila Košice
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM