Hokej

Nitra zažila úspešný ligový štart: Pred skvelou kulisou porazila Košice, VIDEO

Hokejisti Nitry začali nový ligový ročník na domácom ľade. Pred zaplnenými tribúnami porazili súpera z východu.

Zdroj: Dnes24.sk

Po osemnástich mesiacoch si mohli diváci v Nitra aréne užiť súťažný zápas. V tradičnej kulise ich už v úvode potešili aktívnejší domáci hokejisti.

Hostia vo vedení

Ako prvý vystrašil Košarišťana v 6. minúte Baláž, ktorého strela príklepom išla od lapačky do ľadu a puk tesne minul bránu. Košičania sa herne vyrovnali v polovici tretiny. Hostí mohol v 9. minúte poslať do vedenia Lapšanský, ktorému sa odkryla brána, no útočník Košíc nedokázal prekonať na opačnú stranu otočeného Honzíka.

Lepšie sa však v 14. minúte zorientoval Bartánus, ktorý zúžitkoval veľa priestoru a poslal “oceliarov” do vedenia.

Druhú tretinu herne aj výsledkovo ovládli “corgoni”. Už od úvodu tretiny si vypracovali Nitrania tlak, ale viacero šancí stroskotalo na Košarišťanovi. Brankár Honzík musel riešiť najvážnejšiu situáciu v 26. minúte, keď vychytal unikajúceho Pereskokova.

Nitra otočila zápas

Domáci sa napokon dočkali v 34. minúte, keď vyrovnal strelou po ľade Tvrdoň. O dve minúty neskôr zhodili v rastúcej nervozite rukavice Bodák s Fričom a nitriansky bek poslal svojho súpera na ľad. Hneď o minútu sa Nitrania dočkali aj druhýkrát. Na os klziska si naviedol puk Róbert Varga a peknou strelou poslal Nitru do vedenia.

Ten kto očakával v tretej časti tlak Košíc, musel byť sklamaný. Domáci sa sústredili na kvalitnú defenzívu a Košice takmer do ničoho nepúsťali. Výnimkou bola 43. minúta, keď si puk v dobrej pozícii Chovan posúval do ešte lepšej, až nakoniec o puk prišiel. Tri minúty pred koncom zvýšil na 3:1 bekhendovým blafákom Buček, čo sa o minútu neskôr ukázalo ako víťazný zásah. V 59. minúte ešte znížil druhým gólom v zápase Bartánus, ale na body to už Košiciam nestačilo.

Čo na to tréner Stavjaňa? Dočítate sa to na ďalšej strane.

Viac správ z nitrianskeho hokeja

1. kolo: HK Nitra - HC Košice 3:2
50
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM