Rastislav Búgel Hokej

Nitra kvôli svojim chybám prehrala v Skalici

Domáci nastúpili do zápasu s odhodlaním prerušiť neutešenú sériu prehier, no ich snahu hneď v úvode zmaril Mašlonka, keď blafákom dostal favorizovanú Nitru do vedenia.

Ilustračný obrázok k článku Nitra kvôli svojim chybám prehrala v Skalici

Prišla presilová hra domácich a po Pálffyho žŕdke Preisinger pohotovo zasunul puk do brány. Skaličania sa snažili s Nitrou udržať krok, no urobili niekoľko chýb v obrane a Nitra sa zásluhou niekoľko presných zásahov Segľu a Kováčika dostali do trojgólového vedenia.

V druhej časti mužstvá hrali ako vymenené. Skalica zrýchlila hru, narúšala kombinačnú hru hostí. Prišla 28. minúta, obrana Nitry pozabudla na Pállfyho, ten pohotovou strelou pod žrď znížil na 2:3. Hostia znervózneli, začali robiť chyby, čo Skaličania využili na dokonalý zvrat v zápase a dostali sa do vedenia.

V tretej tretine hneď v úvode zaútočila prvá formácia Skalice a bol z toho gól z hokejky Školiaka. V nasledujúcich minútach hrala Skalica presilovú hru, tú dokonale využili a stav sa menil na 6:3. V tejto časti hry Nitra strácala, na ich hokejkách bola nervozita, to prinášalo i nepresné zakončenia. Chytili sa až v závere stretnutia, keď sa rýchlymi gólmi dostali späť do zápasu, no ani odvolanie brankára im už nepomohlo na strelenie vyrovnávajúceho gólu. A tak domáci nakoniec vydretou výhrou prerušili sériu prehier z minulých kôl.

Svatopluk Kosík, asistent trénera Skalice: „Náš vstup do zápasu nebol dobrý. Hneď na začiatku sme inkasovali, no druhú časť sme odohrali dobre, mrzí nás však záver. Body zostávajú doma a to nás teší.“

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: „Prvú tretinu sme odohrali dobre, dostali sme sa do vedenia už vo 4. minúte. V druhej časti sme nekoncentrovanou hrou po hrubých chybách prišli o vedenie. A v tretej časti Skalica pridala góly. V závere sme výsledok skorigovali, no to nestačilo. Za prístup k hre v druhej tretine sme si ani body nezaslúžili.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM