Futbal

Nitra začala nadstavbu remízou v Podbrezovej: Bod zachraňoval Vestenický

Nitrania na jar ešte nevyhrali, pripísali si prehru aj s Podbrezovou a i keď tabuľkovo boli pred domácimi, mierne sa favorizovali železiari.

Ilustračný obrázok k článku Nitra začala nadstavbu remízou v Podbrezovej: Bod zachraňoval Vestenický
Zdroj: Rastislav Búgel

V uplynulom týždni ich podporil v spoločných tréningoch aj Marek Hamšík, mužstvo posilnil Hlohovský a sebadôvera tímu sa zodvihla. V úvodných minútach sa však neprejavila a domáci sa len ťažko dostávali cez stred ihriska. Ani hostia sa príliš v obrannej zóne súpera nepresadili a dlhé minúty v prvom polčase boli len bojom v strede ihriska. V 19. min z diaľky napálil loptu mimo Viazanko, na druhej strane sa v náznaku šance po nahrávke Šimončiča ocitol Farkaš. Z polčasovej biedy sa nakoniec vyhranil jeden gólový moment, v 43. min sa z priameho kopu spoza šestnástky oprel do lopty Hlohovský, brankár Pindroch ju stihol len pohladiť a ocitla sa v sieti.

V 51. min zaujal prienik Hlohovského, z ktorého však pramenil len rohový kop. O tri minúty neskôr to bol opäť Hlohovský, ktorý z hranice šestnástky pohotovo napálil loptu a Pidroch ju vytlačil na roh. V 60. min mal ďalší gól domácich na kopačke Špyrka, stačilo len, aby loptu vonkajším priehlavkom lepšie trafil. Vestenický v 65. min mohol vyrovnať, našťastie pre domácich stihol jeho strelu Oravec s Kiwiorom zblokovať. Zrovnať skóre sa im predsa len podarilo a pomohol im pokutový kop za ruku Oravca, ktorý najlepší strelec hostí Vestenický s istotou premenil. V 90. min hlavička Olatunjiho skončila vysoko nad a bola to posledná príležitosť lepších domácich strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Nakoniec veľa nechýbalo, aby Šimončič v posledných sekundách zblízka v tlačenici vsietil a zmenil remízu na trojbodový zisk hostí.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

FK Železiarne Podbrezová – FC Nitra 1:1 (1:0)

Gól: 43. Hlohovský – 74. Vestenický z pok. kopu. Rozhodca Glova, ŽK: Mojžiš – Charizopulos, Niba, Šimončič, Kóňa, Šurnovský, Pindroch, 668 divákov.

FK Železiarne Podbrezová: Vantruba – Kiwior, Oravec, Viazanko, Pavúk (66. Olatunji) – Hlohovský, Štefánik (83. Leško), Obročník, Paraj – Mojžiš, Špyrka

FC Nitra: Pindroch – Charizopulos, Niba, Farkaš, Chovanec – Kóňa, Šimončič – Bilovský (73. Šurnovský) – Gatarić (88. Fabiš), Vestenický, Štefanec (46. Sokovič)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM