Marek Pindeš Rôzne

Nitra vezie zo Záhoria tri body

Futbalová Corgoň liga - 32. kolo.

**FK Senica – FC Nitra 1:2 (0:0) ** **Góly: **66. Vrťo – 61. Kóňa, 90.+ I. Kotora, ŽK: 70. Piroska – 62. R. Valenta, 71. Štetina, 79. Boszorád, rozhodovali: Šimon – Mókoš, Cuninka, 2809 divákov

Senica: Bolek – Laurinc, Gajdošík, Pavlovič, Podaný – Onome Sodje (63. Hubek), I. Belák, Piroska, Vrťo – A. Hesek, Števko (42. Bajan) Nitra: Hroššo – Boszorád, Štetina, Kolmokov, Glenda – Leško – R. Valenta, T. Kóňa, S. Bališ (90. I. Kotora) – I. Hodúr – Matúš Mikuš (84. Šimončič)

Záhoráci nastúpili do posledného domáceho tohtosezónneho súboja proti Nitre v silne improvizovanej zostave, nakoľko v ich tíme šarapatí až príliš veľká maródka. Aj z tohto dôvodu bola Nitra počas prvého polčasu futbalovejšia, snažila sa kombinovať. Seničania toho smerom dopredu veľa neukázali. V 7. min mali Nitrania prvú gólovú príležitosť. Kóňa krásne vysunul Bališa, ten obišiel aj brankára Boleka, no lopta smerovala vedľa opustenej brány. Nebezpečná bola aj hlavička Štetinu v 9. min, ktorú Bolek kryl. Domáci po prvý raz pohrozili v 13. min. Vrťova strela spoza šestnástky išla vedľa. Najväčšiu šancu Záhorákov v prvom polčase mal v 28. min Sodje, keď hlavou z päťky prehlavičkoval brankára Hrošša, no loptu smerujúcu do brány v poslednej chvíli vykopol Leško. Na druhej strane nebezpečne pálil Glenda tesne nad a v 39. min Bališovu strelu spoza pokutového územia Bolek výborne vyrazil.

V druhom polčase bola hra vyrovnanejšia a na rozdiel od prvého dejstva v ňom padli aj tri góly. Skóre zápasu otvoril v 61. min po krásnej akcii a následnej prihrávke Mikuša strelou do prázdnej brány Kóňa – 0:1. Bolo to v čase, keď Záhoráci hrali s desiatimi mužmi kvôli zraneniu. Domáci sa pozviechali a o 5 minút už bolo vyrovnané. Vrťo si pekne nabehol na priamy kop Podaného a z hranice malého vápna skóroval – 1:1. V 69. min Záhoráci žiadali penaltu po zákroku v pokutovom území na Pirosku. Píšťalka končiaceho rozhodcu Šimona však zostala nemá. V nervóznom druhom polčase priniesol vzruch až záver zápasu. Na strane Seničanov takmer strelil gól Hesek, keď lopta išla tesne vedľa pravej žrde. Na druhej strane si s Kóňovou delovkou poradil na dvakrát Bolek. V čase keď sa už zdalo, že stretnutie sa skončí zaslúženou remízou, domáci nedokázali loptu odkopnúť do bezpečia a striedajúci Igor Kotora (bol na trávniku iba pár sekúnd) predskočil Laurinca v pokutovom území a rozhodol o šťastných troch bodoch pre Nitru.

Radim Nečas (tréner Senice): „Pred zápasom sme avizovali problémy so zostavou, a to sa ukázalo nakoniec ako kľúčové. Mali sme zdravých jedenásť hráčov a museli hrať štyria útočníci. Nechceme sa však na to vyhovárať. Nitra bola kombinačne lepším tímom. Ku koncu zápasu nám chýbala potrebná kvalita. Napriek tomu sa Nitra do nejakých veľkých šancí nedostala. Vyrovnali sme, no nie som si istý či zákrok na Pirosku bol regulárny.“

Ivan Galád (tréner Nitry): „V dnešnom zápase sme veľmi chceli bodovať. Začali sme dobre, mali sme dve obrovské šance. Napokon sme strelili v druhom polčase pekný gól. Musím povedať, že keď Senica vyrovnala, mala dobrú fázu hry. Stretnutie sa rozhodlo až v záverečných minútach. Podobne to bolo aj u nás. Chlapci dnes veľmi chceli a spravodlivý futbalový "Pánboh“ im víťazstvo doprial.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM