Rastislav Búgel Hokej

Nitra v Trenčíne nevyhrala: Domácim pomohol Marcel Hossa

Hokejisti Dukly Trenčín triumfovali v piatkovom zápase 43. kola Tipsport extraligy nad HK Nitra 3:2. Gólom a asistenciou k tomu dopomohol aj útočník Marcel Hossa, pre ktorého to bol v treťom vystúpení za Duklu premiérový presný zásah v najvyššej slovenskej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Nitra v Trenčíne nevyhrala: Domácim pomohol Marcel Hossa
Zdroj: TASR

V súboji najkvalitnejšej obrany s najlepším útokom začali lepšie domáci hokejisti. Už v 2. min vysunul Hlinka Šišovského. Ten síce prekorčuľoval obrancov, ale na dôsledné zakončenie mu už nezostal dostatok času. O chvíľu na to uzdravený Filo nedokázala umiestniť puk povedľa gólmana. Trenčania v úvodných minútach lepšie korčuľovali a dokázali využiť zaváhanie Mezeia. Strelu Melicháreka ešte Lakosil vyrazil pred Dudáša, ktorý pohodlne do odkrytej časti bránky otvoril skóre zápasu. O minútu mal vyrovnanie na hokejke Novotný. Nebezpečnú strelu zlikvidoval vyrážačkou Konrád. Ten si užil krušné chvíle pri druhom vylúčení Bokroša, keď sa Trenčín takmer celé dve minúty úpenlivo bránil.

Úvod druhej tretiny priniesol neatraktívny hokej. Všetko sa rozhýbalo až tesne pred polovicou zápasu. V priebehu dvanástich sekúnd šli na trestnú lavicu dvaja hráči Nitry. Dukla dvojnásobnú presilovú hru dokázala využiť za necelých dvadsať sekúnd. Bokrošov tvrdý projektil od modrej čiary skončil v sieti. Odpoveď corgoňov na seba nenechala čakať a ešte v oslabení znížili. Pupákovo zakončenie nedokázala obrana odpratať do bezpečia a Štefanka s prehľadom znížil na 2:1. Dvojgólové vedenie mohol Trenčínu prinavrátiť Bokroš. Brankár v spolupráci s Mezeiom napokon všetko zachránili. Mierne aktívnejší boli naďalej hráči Dukly. Po góle volalo zakončenie Hatalu, ktorý ťažil z práce Melicháreka.

Trenčania sa v záverečnej tretine snažili postrážiť si jednogólové vedenie a vyrážať do nebezpečných kontier. Nitrančanom preto neostávalo nič iné, iba sa tlačiť pred bránku súpera. V 49. min sa v oslabení rútila dvojica Milo – Pukák na osamoteného obrancu. Skúsený bek zakončil tvrdo, ale Konráda neprekvapil. V 51. min po dobrej práci Mila nedokázal trafiť odkrytú bránku Lelkeš. V 55. min Duklu výrazne ku cenným trom bodom priblížil Hossa, ktorý svojím prvým gólom v seniorskom drese Dukly zvýšil na 3:1. O minútu už ale corgoni opäť znížili. Medzi kruhmi zostal nikým nekrytý Bajtek a vycvičil Konráda – 3:2. V dramatickom závere sa Nitra snažila o vyrovnanie, no nepomohla jej ani hra bez brankára.

Dukla Trenčín – HK Nitra 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Roman Stantien, tréner Trenčína: „Divákom sa musel dnešný hokej páčiť. V prvej časti mala Nitra viac šancí ako my, ale paradoxne sme z toho viac vyťažili my. Dobre sme bránili a veľmi nás podržal skvelý Konrád. Poďakovať musím všetkým hráčom za bojovný výkon.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „V nedeľu sme dali osem gólov, no dnes sme sa cez trenčiansku obranu presadili minimálne. Prvý gól sme dostali v závere našej presilovky a ďalšie dva počas nášho oslabenia. My sme takéto góly dať nedokázali a preto zápas skončil 3:2. Ak chceme v Trenčíne uspieť, musíme hrať naplno 60 minút.“

Hokej: Dukla Trenčín - HK Nitra
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM