Futbal

Nitra v regionálnom derby hostila ViOn: O víťazovi rozhodol jediný gól, FOTO

V 2. kole Fortuna ligy si ViOn Zlaté Moravce zabezpečil plný bodový zisk v Nitre po triumfe 1:0.

Ilustračný obrázok k článku Nitra v regionálnom derby hostila ViOn: O víťazovi rozhodol jediný gól, FOTO
61
Galéria

Nitrania v úvodnom domácom zápase novej sezóny Fortuna ligy privítali pod Zoborom regionálneho suseda Vion Zlaté Moravce. V prvom polčase síce mali „Corgoni“ optickú prevahu, ale boli to zverenci trénera Karola Praženicu, ktorí sa dostávali do nebezpečnejších príležitostí. Prvá ich veľká gólová šanca sa zrodila v 25. minúte.

Ďubek vybojoval loptu na súperovej polovici a následne do čistej šance vysunul Válovčana. Krížnu strelu novej posily hostí však brankár Kuciak bravúrne vytlačil na ľavú žrď. Nitrania odpovedali po polhodine hry, strelecký pokus Kuníka však pozorný Pindroch bez väčších problémov zlikvidoval. Na premiérový tohtosezónny gól pod Zoborom si iba 714 divákov muselo počkať do 40. minúty. V nej hostia výborne zakombinovali a po strele Válovčana zvnútra šestnástky si Bílovský nešťastne zrazil loptu do vlastnej siete – 0:1.

Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie hráči Vionu, v koncovke im však chýbal väčší dôraz a možno aj trochu viac šťastia. Nitrania sa pripomenuli v 55. minúte, keď po peknej akcii nepresne vypálil Gatarič z hranice šestnástky. Ďalší vzruch priniesla až 73. minúta, keď po centri domáceho Chobota hlavičkoval z hranice malého vápna tesne vedľa Ristovski. Onedlho sa vyznamenal brankár Vionu Pindroch, ktorý reflexívnym zákrokom zneškodnil nebezpečnú strelu Fábryho. V zostávajúcom priebehu už vytúžený vyrovnávajúci gól Nitrania aj napriek snahe nestrelili a hostia si tak pod Zoborom zapísali do tabuľky prvé tri body.

FC Nitra – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 0:1 (0:1)

Gól: 40. Bílovský (vl.). Rozhodovali: Dohál – Žákech, Poláček, ŽK: Chobot, Vrábel, Kuník, Fábry, Gatarič – Tóth, Pintér, Chren, Pindroch, 714 divákov.

Nitra: Kuciak – Kuník, Dubeň, Farkaš, Šurnovský – Bílovský, Tancík (46. Fábry), Vrábel (46. Magda), Gatarič, Chobot – Ristovski (75. Guláš)

Zlaté Moravce: Pindroch – Brašeň, Asanovič, Pintér, Tóth – Kovaľ, Duga (84. Richtárech), Chren, Válovčan (90. Orávik) – Ďubek, Tkáč (74. Grozdanovsky)

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Marián Süttö, tréner Nitry: „Zvolená stratégia respektíve taktická stránka našej hry v prvom polčase nefungovala. To, že máme v kádri hráčov, ktorí hrali pred dvoma mesiacmi tretiu ligu, respektíve dorasteneckú súťaž, to nevadí. Mne vadí to, že ich poznám a v prvom polčase predviedli sotva 30 percent svojho výkonu. Prečo je to tak, to budeme hľadať a budeme sa snažiť nájsť koreň problému. V druhom polčase po zmene rozostavenia aj striedaniach sa nejaké pozitívne situácie vyskytli, ale jednoducho sme v prvom polčase urazili kartu. Nedokázali sme naplniť to, čo sme mali.“

Karol Praženica, tréner Zlatých Moraviec: „Chcem pochváliť chlapcov za výkon, ktorým sa dnes prezentovali. Sme radi za toto víťazstvo. Nitra bola dobrý súper. Po prehre v minulom kole v Dunajskej Strede, keď sme inkasovali gól v posledným minútach, som rád, že sa nám podarilo zvíťaziť. Zobrať si tri body späť. Som spokojný, že chlapci udržali vedenie až do konca. Nesmieme zaspať. Budeme sa snažiť v ďalších zápasoch zopakovať výkony z prvých dvoch kôl. Musíme popracovať ešte na premieňaní šancí.“

Foto: Rastislav Búgel

FC Nitra - FC ViOn Z. Moravce 0:1
61
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM