Hokej

Nitra v novej sezóne s Pätoprstým a Tvrdoňom: Kováčik aj o Bučekovi

Súčasťou kádra hokejistov HK Nitra bude aj v nasledujúcej sezóne kapitán Branislav Mezei.

Ilustračný obrázok k článku Nitra v novej sezóne s Pätoprstým a Tvrdoňom: Kováčik aj o Bučekovi
Zdroj: TASR

Zmluvu s tipsportligistom predĺžili i obranca Miroslav Pupák či útočníci Juraj Šiška, Erik Čaládi a Jakub Minárik. Do tímu sa po troch rokoch vracia útočník Marek Tvrdoň. Vo štvrtok o tom informovala webstránka nitrianskeho hokejového klubu.

Tridsaťdeväťročný Mezei je odchovanec Nitry, po angažmánoch v KHL, českej extralige či fínskej Liige sa pod Zobor vrátil v sezóne 2014/2015 a odvtedy nepretržite velí nitrianskej defenzíve. „Sme veľmi radi, že Braňo bude u nás pôsobiť aj v nastávajúcej sezóne. Príkladne sa postavil k rokovaniam o novej zmluve a chápal ťažkú situáciu, ktorá nastala pre športové kluby v súvislosti s pandémiou. Viac ako osobné finančné ohodnotenie, podobne ako trénera Stavjaňu, ho zaujímala kvalita kádra. Aj vďaka ich ústretovému postoju sme mohli dať dokopy čo najlepšie konkurencieschopné mužstvo,“ uviedol prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

V klube chcú stavať aj na ďalších hráčoch z minulosezónneho kádra. „Podobne sa ústretovo postavili k rokovaniam aj hráči z minuloročného mužstva, o ktorých sme prejavili záujem a podpísali nové kontrakty,“ povedal Kováčik na adresu kvarteta Pupák, Šiška, Čaládi a Minárik.

Ďalší hráči mali podpísané dlhodobejšie kontrakty, v obrane sú to Šimon Nemec a Juraj Štefanka ml., v útoku Andrej Kollár, Daniil Fominych a Lukáš Škvarek. Medzi staronových hráčov budú patriť Denis Pätoprstý a nitriansky odchovanec Marek Tvrdoň.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

„Denis je stále mladý a príkladne všetkým hráčom ukázal, ako sa bojuje o miesto v extralige po jeho odchode do Topoľčian. Jeho výkony sme sledovali a dostane novú príležitosť. Druhú šancu dostane u nás aj náš odchovanec a veľký talent slovenského mládežníckeho hokeja Marek Tvrdoň. Prejavil veľký záujem hrať opäť za rodné mesto. Po konzultácii aj s niektorými nosnými hráčmi sme sa rozhodli Marekovi šancu dať. Je to príklad toho, že nechceme stavať mužstvo na najdrahších hráčoch na trhu, ale na tíme,“ zdôraznil Kováčik v rozhovore pre hockeynitra.com.

Naopak, z Nitry odchádzajú obranca Samuel Rácz a útočník Samuel Buček, ktorý zamieril do bratislavského Slovana. „Urobili sme maximum, aby Samo Buček zostal v Nitre ešte minimálne jednu sezónu. Rokovania s ním a jeho agentom prebiehali vyše dvoch mesiacov. Stále chcel čakať na zahraničie. Pripravoval sa na sezónu spolu s niektorými ďalšími hráčmi v našich priestoroch. Ponúkli sme mu najvyššie možné finančné podmienky u nás. Do zmluvy sme mu dávali klauzulu o uvoľnení do zahraničia. Po tom, čo nechcel podpísať ani takýto kontrakt, nám bolo jasné, že ani zahraničie už nie je pre neho takou prioritou. Stále sme presvedčení, že u nás by mal najlepšiu možnosť svojho rastu a vedel by sa posunúť od nás do iných svetových líg tak, ako napríklad Mišo Krištof, Robo Lantoši či Maťo Paulovič. Jeho rozhodnutie nás mrzí, ale rešpektujeme ho,“ dodal Kováčik.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM