Rastislav Búgel Hokej

Nitra v Košiciach neuspela: Rozhodla až nájazdová rýchla smrť

Nitra neuspela na ľade Košíc. V košickej Steel aréne začali obidve družstvá opatrne, dobre bránili a pokúšali sa o rýchle protiútoky. Postupne začali mať opticky navrch domáci hráči a v 5. minúte pohrozil z ľavej strany Bicek.

Ilustračný obrázok k článku Nitra v Košiciach neuspela: Rozhodla až nájazdová rýchla smrť
Zdroj: TASR

Rýchly hokej s množstvom osobných súbojov pokračoval aj v nasledujúcich minútach. Do ďalšej šance sa dostal domáci Sojčík, ktorý sa pokúšal prekvapiť Kristana strelou z otočky. O dve minúty neskôr sa natlačil pred nitriansku bránku Spilar a po ňom nebezpečne zakončoval Bartoš, stav sa nezmenil. Hostia sa dostali do prvej vyloženej príležitosti v 13. minúte, keď König v presilovej hre tvrdo pálil od modrej čiary. Z následného protiútoku sa dostali do úniku dvoch proti jednému Cebák s Jenčíkom, ale druhý menovaný zoči-voči Kristanovi neuspel. Nitra preverila Staňovu pozornosť v 15. minúte po zakončení Bajteka a predovšetkým o minútu neskôr po peknej individuálnej akcii Chrenka. V závere sa ešte natlačil pred Kristana Bicek, nitriansky brankár si dal pozor.

Vyrovnané aj na góly

Vstup do druhej tretiny vyšiel „oceliarom“, ktorí v 23. minúte po zakončení Sojčíka z tesnej blízkosti otvorili skóre duelu – 1:0. Hostia odpovedali o tri minúty neskôr, keď prečíslenie dvoch proti jednému zužitkoval Kováčik – 1:1. Tempo hry sa stupňovalo a šance sa striedali na oboch stranách. Obrovskú šancu mal v 28. minúte Bartoš, ktorý si po sérii kľučiek položil na ľad Kristana, ale napriek tomu ho neprekonal. V 31. minúte mohli nakloniť misku váh na stranu Nitry Tománek so Stümpelom, ale Staňa bol na mieste. Na opačnej strane pálil v dobrej pozícii tesne vedľa Bartoš a v podobnej šanci sa ocitol v 35. minúte Tománek, košický gólman včas vykorčuľoval a puk poslal mimo bránky. V závere druhej dvadsaťminútovky si domáci hráči vytvorili tlak, ale Deyl, Bicek a ani Hrnka nedokázali dostať puk do nitrianskej siete.

Rozhodli až nájazdy

V 45. minúte Košice znova zatlačili svojho súpera, ale Hrnkova strela a ani Jenčíkovo zakončenie si nenašli cestu za Kristanov chrbát. Obidve družstvá vyčkávali na chybu súpera, dobre bránili stredné pásmo a priestor pred svojim gólmanom. V 52. minúte si nakorčuľoval z ľavej do útočného pásma Češík, jeho tvrdá strela skončila iba vo výstroji Kristana. O dve minúty neskôr sa natlačil pred nitriansku bránku Bartoš, nitriansky gólman znova „čaroval“, rovnako i pri Hrnkovom zakončení. V riadnom hracom čase už gól nepadol a zápas sa po tretí raz vo finálovej sérii dostal do predĺženia. V ňom sa nič podstatné neudialo a na rad prišli samostatné nájazdy. V nich rozhodol o víťazstve Košíc Bartoš. Pred ním sa presadili Spilar (Košice) a Lelkeš (Nitra).

HC Košice – HK Nitra 2:1 pp a sn (0:0, 1:1, 0:0 – 0:0, 1:0)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM