Futbal

Nitra ukončila základnú časť víťazstvom: Senici strelila tri góly

Futbalisti FC Nitra zvíťazili v sobotňajšom zápase záverečného 22. kola základnej časti Fortuna ligy na ihrisku FK Senica 3:0. Oba tímy si zahrajú v skupine o záchranu.

Ilustračný obrázok k článku Nitra ukončila základnú časť víťazstvom: Senici strelila tri góly
Zdroj: Rastislav Búgel

Na striedačkách oboch tímov sa objavili nové tváre. Na senickej tréner Bíreš, na hosťujúcej tréner Nemec. Dôležité stretnutie v prvom polčase prinieslo priemerný futbal, ktorému chýbalo väčšie nasadenie a aktivita. Domáci mali loptu častejšie na svojich kopačkách, Nitrania sa zameriavali na defenzívu, z ktorej vyrážali do rýchlych protiútokov. Domáci sa snažili o časté zakončenie a v niektorých fázach boli blízko ku gólu. Už v 2. minúte strelu Baumgartnera vyrazil brankár Šipoš a rovnako tak si poradil aj s dorážkou Akinyoolu. V 11. minúte vystrašil brankára Šipoša nepríjemnou strelou Cascardo.

V 23. minúte to skúšal technicky Yenne, tentokrát nitriansky brankár loptu vyrazil spod brvna na rohový kop. O dve minúty vyprášil Šipošove rukavice Akinyoola, ale nitriansky gólman si v prvom polčase udržal čisté konto. Hostia sa snažili hroziť po štandardkách, ale brankára Vorela v prvom dejstve neohrozili.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Seničania zostali hlavami asi v kabíne, keď už po niekoľkých sekundách po Němčaninovej nevydarenej strele loptu usmernil za chrbát brankára Vorela Vrábel. O dve minúty mohol vyrovnať Yenne strelou z roku 16-ky, no našiel pripraveného brankára.

Ďalšia rana do domácej defenzívy nastala v 50. minúte, keď sa Ristovski presadil pomedzi stopérov a zo 16-ky prekonal Vorela.

Seničania sa trápili, nevedeli sa dostať cez prehustenú obranu Nitry. Senica prišla v 82. minúte o vylúčeného Adda.

Ťažko sa dostávali do šancí. Jedinú vážnejšiu možnosť mal v 83. minúte Akinyoola, keď jeho tvrdú strelu z otočky zneškodnil výborný brankár Šipoš. V samom závere sa dostali Nitrania do dvoch zakončení, Gataričovu strelu ešte Vorel kryl, no v nadstavenom čase po brejkovej situácii strelu Ristovského brankár Vorel vyrazil a Chobot ju poslal do opustenej brány.

FK Senica – FC Nitra 0:3 (0:0)

Góly: 46. Vrábel, 50. Ristovski, 90.+3 Chobot. Rozhodovali: Sedlák – Borsányi, Poláček, ŽK: Eneji, Didiba, Cascardo, Totka, Akinyoola – Faško, Magda, Augusto, ČK: 82. Addo (Senica), 783 divákov

Senica: Vorel – Mihal, Didiba, Addo – Yenne, Eneji, Totka, Baumgartner, Cascardo – Akinyoola, Meliš (78. Lukáčik)

Nitra: Šípoš – Němčaninov, Podhorin, Augusto, Magda – Faško (90.+ Fabiš), De Jesus, Muleme (76. Kuník), Gatarić, Vrábel (55. Chobot) – Ristovski

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM