Správy

Nitra ukázala veľké srdce: Viac ako stovka darcov podporila verejnoprospešné projekty

Dokopy 105 ľudí podporilo aktivity Nitrianskej komunitnej nadácie. Vyzbierané peniaze poputujú na verejnoprospešné aktivity.

Ilustračný obrázok k článku Nitra ukázala veľké srdce: Viac ako stovka darcov podporila verejnoprospešné projekty
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Klub darcov Nitrianskej komunitnej nadácie (NKN) venuje na podporu verejnoprospešných projektov v Nitre takmer 4 000 eur. Členom klubu sa stáva každý, kto doň venuje minimálne desať eur. „Tento rok do klubu darcov prispelo rôznymi sumami 105 ľudí a celková vyzbieraná suma je 3 945 eur,“ uviedla PR manažérka NKN Natália Zákopčanová.

O konečnom rozdelení vyzbieraných prostriedkov rozhodujú hlasovaním priamo darcovia. Tento rok sa o ich priazeň uchádzalo deväť projektov. „Ich autormi sú občianske združenia, školy, neziskové organizácie či neformálne skupiny občanov. Podmienkou týchto projektov je ich neziskovosť, prínos pre komunitu či transparentná realizácia a vyúčtovanie nákladov,“ vysvetlila Zákopčanová.

Ako pripomenula, plnou žiadanou sumou sú podporené prvé štyri víťazné projekty.

Zvyšná suma by po komunikácii a dohode s predkladateľmi mohla byť použitá aspoň na čiastočnú podporu piateho projektu. Najvyšší počet hlasov získal projekt občianskeho združenia Podaj mi ruku Nitra, ktorý získal grant 1 000 eur na aktivitu s názvom Pomoc – COVID-19. Rovnakú sumu dostanú aj autori projektu Dobudovanie oddychovej zóny pre seniorov zariadenia sociálnych služieb (ZSS) Borinka.

Projekt Podaj pomocnú ruku dostane od darcov 900 eur a občianske združenie Pokoj a dobro – pomoc núdznym získa 765 eur na aktivity pracovnej inklúzie. Čiastočnú podporu môže získať aj projekt Detekčná brána s meraním telesnej teploty v ZSS Viničky, ktorý dostal od darcov 23 hlasov a skončil na piatom mieste.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM