Rastislav Búgel Hokej

Nitra to dokázala: O majstrovi Slovenska sa rozhodne v Košiciach!

Nitra dokázala vyhrať v domácom prostredí a vyrovnala stav finálovej série. O majstrovi sa rozhodne až v siedmom zápase.

Ilustračný obrázok k článku Nitra to dokázala: O majstrovi Slovenska sa rozhodne v Košiciach!
Foto: Rastislav Búgel

O držiteľovi majstrovského titulu slovenskej hokejovej extraligy 2013/14 rozhodne až posledný siedmy duel finále. V sobotňajšom šiestom zápase totiž nitrianski hokejisti zdolali na svojom ľade HC Košice jednoznačne 3:1 a vyrovnali stav série na 3:3.

Zverenci trénera Antonína Stavjaňu išli od začiatku za víťazstvom a už v 6. minúte otvoril skóre ich kapitán Jozef Stümpel. Nitrania dobre bránili, čistili priestor pred Kristanom a ich súper si tak za celý duel vypracoval len zopár gólových šancí. Naopak, domáci ich mali dostatok. V 26. minúte využili presilovku zásluhou presnej strely Mila a v 33. spečatil ich triumf individuálnou akciou a gólom Segľa. Košičania v 50. minúte už iba skorigovali zásluhou Hinďoša.

Rozhodujúci siedmy duel finále je na programe v pondelok o 17:00 h v košickej Steel aréne.

HK Nitra – HC Košice 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Karol Kolečani, asistent trénera Nitry: „Zápas sme mali pod kontrolou. Hrali sme pred skvelým publikom, ktoré vytvorilo skvelú atmosféru a tešíme sa na siedmy zápas.“

Anton Tomko, tréner Košíc: „Ten náš gól prišiel neskoro, škoda že sme nedali kontaktný, bolo by to dramatickejšie. Posledný zápas hráme v domácom prostredí, dúfam, že to využijeme.“

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - HC Košice 3:1
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
HK Nitra - HC Košice
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM