Monika Földešiová Hokej

Nitra stále bez výhry na konte

V 3. kole hokejovej extraligy vycestovala Nitra do Martina. Ani tam sa jej však nepodarilo prelomiť krátku sériu prehier od začiatku sezóny v najvyššej slovenskej súťaži.

MHC Mountfield – HK Nitra 5:2 (2:1, 1:0, 2:1) Góly: 15. Galamboš, 18. Važan, 26. Drotár, 43. 56. Sobota – 7. Hrnka, 49. G. Saliji. Rozhodovali: Lauff – P. Korba, M. Korba, vylúčení: 8:11, navyše: 31. Matejka – Hrnka obaja DKZ za údery hlavou, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, striedanie: 26. Benker za Čiliaka (Nitra), 1600 divákov.

Úvodná tretina priniesla zaujímavý hokej. Domáci mali síce na začiatku výhodu presilovky a Brcko trafil do žŕdky, ale ďalšie minúty patrili hosťom, tí zatlačili domácich do defenzívy a Volentier sa mal čo obracať. V šiestej minúte mu prialo šťastie, keď strela Chrenka zazvonila na žŕdke, ale v siedmej minúte sa už hostia tešili, keď úplne voľný Hrnka otvoril skóre. Nápor Nitry trval až do 15. minúty, keď sa v presilovke uvoľnil Galamboš a blafákom vyrovnal. V 18. minúte už boli na koni martinskí hokejisti, keď po nádhernej prihrávke Markoviča pridal druhý gól Važan.
Hostia boli týmto vývojom zaskočení, po zmene strán v 26. minúte už viedli domáci 3:1, keď Drotár nahodil puk spoza bránky a obrana hostí si ho zrazila do vlastnej siete. Namiesto Čiliaka prišiel do bránky Penker. Akcie sa potom striedali na oboch stranách, ale na skóre sa už v druhej tretine nič nezmenilo. V 40. minúte sa vyznamenal Volentier, keď chytil nájazd Hruškovi.
Domáci boli efektívnejší aj v úvode tretej tretiny, keď puk Sobotu v 43. minúte si našiel miesto medzi betónmi Penkera. Hostia síce o šesť minút neskôr po peknej akcii zásluhou Salijiho znížili, ale to bolo z ich strany všetko. Cenné víťazstvo Mountfieldu definitívne spečatil štyri minúty pred koncom svojim druhým gólom mladý Sobota.

Hlasy trénerov:

**Ladislav Spišiak, tréner MHC: **„Po vysokej prehre v Trenčíne sme sa len pomaly dostávali do hry. V úvode sme boli súperom zaskočení, pomaly sme korčuľovali a spravili veľa chýb. Po vyrovnaní sme sa nakopli a už sa hralo v našej réžii. Bol to nervózny zápas, obom mužstvám išlo o veľa. Som rád, že sme si víťazstvom napravili reputáciu a že sa opäť dvakrát presadil mladý hráč Sobota.“

**Branislav Okuliar, tréner Nitry: **"K stretnutiu nemám veľa slov. Stretnutie sa začalo vyvíjať pre nás veľmi dobre, dostali sme sa do vedenia, ale potom sme nepochopiteľne poľavili, čo by sa takému skúsenému mužstvu nemalo stať. Súperovi gratulujem a my musíme naďalej pracovať na prvé víťazstvo v sezóne.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM