Šport Hokej

Nitra si prevezme symbolickú štafetu Európskeho mesta športu pred hokejovým zápasom

Po Košiciach a Banskej Bystrici získala titul Európske mesto športu Nitra. Štafetu si mesto pod Zoborom prevezme na ľade.

Ilustračný obrázok k článku Nitra si prevezme symbolickú štafetu Európskeho mesta športu pred hokejovým zápasom
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Daily Mirror

Viac ako 360 športových podujatí, 34 000 účastníkov a 2 586 000 eur investovaných do športovej infraštruktúry, športových akcií či dotácií pre športové kluby a združenia – to je stručná bilancia končiaceho sa roka 2017, v ktorom bola Banská Bystrica Európskym mestom športu (EMŠ).

Štafetu preberá Nitra

Symbolickú štafetu odovzdá banskobystrický primátor Ján Nosko prvému mužovi mesta pod Zoborom Jozefovi Dvončovi v stredu (20.12.). Udeje sa tak pred začiatkom extraligového hokejového zápasu medzi HK Nitra a HC'05 iClinic na nitrianskom štadióne.

„Som veľmi rád, že po Košiciach a Banskej Bystrici je to práve Nitra, ktorá má silné športové zázemie a môže naplno využiť šancu byť EMŠ pre rok 2018,“ konštatoval Nosko.

Bystrica žije športom ďalej

Hoci sa pre Banskú Bystricu rok s týmto titulom končí, samospráva bude investovať do športu i v nasledujúcom období. Mesto pod Urpínom sa s titulom EMŠ 2017 rozlúči na Banskobystrickej plaveckej 24-hodinovke. „Žiť športom neprestávame ani v budúcom roku. Hneď na Nový rok, ešte pred novoročným ohňostrojom, si budú môcť návštevníci pozrieť od 16.00 h na námestí videozáznamy niektorých športových podujatí, ktorými sme podporili aktivity nášho EMŠ,“ pripomenul druhý zástupca primátora Martin Turčan.

Tretí januárový deň sa mesto stane dejiskom Novoročného šachového turnaja a GPX mládeže Banská Bystrica 2018. Do srdca Slovenska zavítajú tiež účastníci Svetového pohára univerzitného hokeja. „Finálový zápas sa uskutoční na našom štadióne 5. januára. Tradičným päťkilometrovým Trojkráľovým behom hneď na druhý deň odštartujeme všetky športové podujatia, ktorými len potvrdíme, že športové srdce Slovenska bije stále u nás,“ doplnila Dana Cibuľková, vedúca oddelenia športu banskobystrického magistrátu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM